Her overrasker FLSmidth positivt

Ingeniørkoncernen FLSmidth havde fremgang på ordresiden og i driftsindtjeningen i tredje kvartal. Regnskabet indeholder dog en væsentlig regnskabsteknisk ændring, da selskabets bulkmaterialehåndteringsforretning er sat til salg og derfor indgår som ikke-fortsættende aktiviteter.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ser man på driftsoverskuddet, EBITA, faldt det - eksklusive de ophørte aktiviteter - til 358 mio. kr. fra 493 mio. kr. i den samme periode året før.

Tager man den del af forretningen med i regnestykket, var der tale om et overskud på 353 mio. kr., viser FLSmidths proformatal. Analytikerne havde regnet med et overskud på 309 mio. kr., og indtjeningen var derfor højere end ventet i kvartalet.

Omsætningen løb op i 4609 mio. kr. mod analytikernes forventning om en omsætning på 4969 mio. kr., som var inklusive bulkmaterialehåndteringsforretningen. I samme kvartal sidste år var omsætningen på 5102 mio. kr.

Tæller man de nu ophørte aktiviteter med, lød salget på 4938 mio. kr. og var dermed marginalt lavere end forventet.

Ordreindtaget rapporteres til 5151 mio. kr. Analytikerne havde estimeret et ordreindtag i kvartalet på 5150 mio. kr. mod 4423 mio. kr. i samme periode sidste år. Med de ikke fortsættende aktiviteter lød ordreindgangen på 5244 mio. kr. og var dermed højere end forventet.

FLS' bundlinje, der indeholder de ikke fortsættende aktiviteter skuffer dog. Den viser et samlet tab på 84 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et overskud på 193 mio. kr.

De ikke-fortsættende aktiviteter bidrager med et minus på 189 mio. kr., hvor de 81 mio. kr. er nedskrivninger. Dertil kommer omkostninger til restruktureringer, som ikke er specificeret.

I samme periode sidste år præsterede FLSmidth et overskud før skat på 314 mio. kr.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk