Her køber dine naboer sommerhus

Hører du til dem, der hyggesnakker med naboen over hækken, eller til dem, der overvejer at gå rettens vej for at løse en strid om skel? Så bør du kaste et blik på denne statistik.

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Chancen – eller risikoen – for at møde sin nabo på ferien er nemlig ikke så lille, som man skulle tro.


Boligportalen Boliga.dk har undersøgt, hvor indbyggerne rundt om i landet foretrækker at købe fritidsbolig, og tallene viser, at det i mange tilfælde er over 50 procent af sommerhuskøberne i de enkelte byer, som vælger at sætte deres underskrifter på et skøde samme sted.

Her gnubber man skuldre

Ingen steder tendensen så tydelig som i Tårs i Vendsyssel, hvor 77 af sommerhuskøberne i byen har valgt at tage til Hjørring for at få en ny fritidsbolig, men også i større byer er der enighed om, hvem man vil gnubbe skuldre med på ferien.

I Odense NV , Odense V og Odense M har over 40 procent af sommerhuskøberne således rettet blikket mod Otterup som ferie-destination, og  bor man i Jyllands største by, Aarhus, er der gode muligheder for at støde ind i sine naboer i Ebeltoft.

I de tre aarhusianske postnumre Aarhus C, Aarhus N og Aarhus V har mellem 19 og 28 procent af sommerhuskøberne sat deres underskrifter på skøder i det østlige ferieområde, mens indbyggerne i København klumper sig sammen i de nordsjællandske byer Vejby og Jægerspris.

Mest populær i 24 byer

Den klart mest foretrukne sommerhusby på landsplan er Ebeltoft, som i de seneste tre år har været den mest populære feriedestination for borgerne i 24 byer eller postdistrikter.

På Sjælland er Nykøbing S topprioriteten i 18 byer, mens Jægerspris ifølge Boliga.dk følger lige efter som foretrukken sommerhusområde i 15 byer.

Se hvor dine naboer foretrækker at købe sommerhus: http://www.boliga.dk/statistik/20150527.aspx

*Statistikken er lavet ved at sammenholde tinglyste salg i sommerhusområderne med ejernes folkeregisteradresse. Der er trukket tal for de seneste tre år og kun postdistrikter, hvor minimum 20 indbyggere har foretaget et sommerhuskøb, er med i statistikken.