Her jokkede BPs topchef i spinaten

Tony Hayward har haft nogle hårde uger. I kølvandet på oliekatastrofen gjorde BP-chefen sig gang på gang uheldigt bemærket. Se her, hvorfor amerikanerne er så sure på ham.

Foto: LARRY DOWNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere på måneden sagde den amerikanske præsident, at det i hvert fald ikke ville virke for ham, hvis han opførte sig som BP-topchefen Tony Hayward har gjort efter olieudslippet i den Mexicanske Golf.

Men hvad er det egentlig, at Hayward har gjort og sagt, som har gjort masserne så rasende i USA? BBC har forsøgt at finde svarene.

Læs også: Pengene tre gange igen, hvis BP-formand bliver året ud

Tony Hayward har nu trukket sig tilbage fra rampelyset og lader nu andre chefer fra oliegiganten svare på spørgsmålene om oliekatastroofen, der havde sit udspring i en eksplosionsagtig brand på boreriggen Deepwater Horizon 20. april, og dens konsekvenser.

Haywards seneste bommert var ifølge BBC, at han valgte at tage weekenden fri, så han kunne deltage i en kapsejlads med lystyachter.

Læs også: Hård kritik af BP-boss der nyder sejlerliv langt fra oliekaos

Det fik Det Hvide Hus op af stolen, og præsidentens stabschef Rahm Emanuel udtalte da også promte, at det bare var den seneste af en lang række af PR-fadæser og fejlbeslutninger.

"Jeg tror, vi alle må konkludere, at Tony Hayward ikke kommer til at få en ny karriere som PR-konsulent," sagde Emanuel i den forbindelse.

Men hvor store bommerter begik BP-topchefen egentlig?

Klik dig videre nedenfor og bedøm selv