Her er vinderne af Københavns Erhvervspris

Københavns første Erhvervspris blev mandag overrakt til tre virksomheder.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre vindere af Københavns Erhvervspris 2016 er innovationsvirksomheden Infuser, tegnestuen SLA og servicevirksomheden KHRS. De tre virksomheder blev mandag formiddag kåret på Københavns Kommunes erhvervstopmøde på Københavns Rådhus

»Stort tillykke til de tre vindere af Københavns Erhvervspris, som alle er gode eksempler på, at vækst, innovation og miljømæssigt ansvar kan følges ad. I København skal vi blive endnu bedre til at skabe nye jobs og tiltrække udenlandske investeringer - og det bidrager vinderne på fornemste vis med,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Infuser vinder i kategorien ’innovation’, og dommerkomiteen lagde vægt på, at Infuser har skabt en meget innovativ luftrensningsteknologi, som har potentiale til at forbedre luftkvaliteten ikke bare i København, men over hele verden.

Tegnestuen SLA vinder kategorien ’attraktiv by’. Her lagde dommerkomiteen i udvælgelsen vægt på, at SLA igennem de sidste 20 år har sat deres markante præg på byrummene i København. Blandt andet har SLAs arbejde med Klimakvarteret på ydre Østerbro været med til at sætte København på det internationale landkort som foregangseksempel på klimaprojekter.

I kategorien ’miljø og socialt ansvar’ vandt servicevirksomheden KHRS. I forhold til KHRS lagde dommerkomiteen vægt på, at KHRS har haft succes med at skabe arbejdspladser for personer, som er langt fra arbejdsmarkedet og samtidig har formået at skabe en stærk forretning og en mangfoldig arbejdsplads.

»Når københavnske virksomheder går nye veje og opfinder nye produkter og services, så skaber det vækst og arbejdspladser i København. Derfor skal vi hylde iderigdommen. Og det er de tre vindervirksomheder fremragende eksempler på. For deres opfindsomhed og energi er med til at løfte hele byen.« siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Vinderne får ud over prisen tilbudt en plads i Københavns Erhvervsråd for en etårig periode, hvor virksomhederne har mulighed for at inspirere de øvrige medlemmer i rådet og medvirke til udviklingen af Københavns erhvervspolitik.