Her er Vestas' nye monstermølle

Vestas arbejder sammen med DTU på en vindmølle, som du aldrig har set dem før, og vindmølleproducenten er allerede ved at installere den nye monstermølle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Større, større, større. Det har groft sagt været mantraet bag vindmølleudvikling de seneste år. Fra de første små vindmøller er man nu oppe på kæmper som Vestas' V164-mølle, der som navnet antyder har et vingefang på 164 meter.

Men nu er Vestas begyndt at arbejde på en mølle, der roligt kan siges at være næste generation - og ja, Berlingske Business har tjekket datoen inden publicering af denne artikel: Det er ikke første april. Vindmøllen ser dog ikke ud som noget, der er lavet før: Den har nemlig flere rotorer.

I jagten på at presse prisen på energi ned, er møllerne blevet større og større, men det har givet nogle udfordringer inden for transport og installation, som Vestas ønsker at addressere med fler-rotor-møllen.

Vindmøllen er i skrivende stund ved at blive installeret ved Risø tæt på Roskilde. Billedet af møllen kan ses nedenfor og i billedet til denne artikel.