Her er verdens travleste lufthavn

Tæt på 100 millioner passagerer strøg igennem amerikansk lufthavn i 2014.

Foto: DAVID MCNEW. Delta Airlines var et af de luftselskaber, som har hjulpet lufthavnen i Atlanta med at komme op på over 96 millioner passagerer. David McNew/Getty Images/AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

96,2 millioner. Så mange passagerer kan klemmes gennem verdens travleste lufthavn på et år. Det er bevist, efter de fleste lufthavne i verden har offentliggjort deres passagertal for 2014.

Lufthavnen, der har opnået det astronomiske passagertal, er Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport i staten Georgia i det sydøstlige USA. Lufthavnen er altså både den største i USA og i verden målt på passagerer.

Listens nummer to er Beijing Capital International Airport, som fragter mennesker til og fra Kinas hovedstad i hobetal, men de har 10 millioner passagerer færre end lufthavnen i Atlanta. Så prisen som verdens travleste må de, trods alt, se langt efter.

Størst fremgang i Tyrkiet og Kina

På tredjepladsen kommer en gammel kending ind, nemlig Heathrow i London. Her kom hele 73,4 millioner mennesker igennem security-check og gates i det foregående år. Fjerdepladsen tilhører Tokyos Haneda lufthavn.

Den af verdens 25 største lufthavne, der har oplevet den vildeste fremgang, er Istanbuls Atatürk lufthavn. Den tyrkiske lufthavn fik en fremgang på hele 11 procent i forhold til 2013. Nu har lufthavnen lige under 57 millioner passagerer. Udover Atatürk var det især kinesiske lufthavne, der oplevede størst procentvis vækst i passagerer.