Her er toplederne vi snager mest i

Kendiseffekt og TV-eksponering slår igennem på listen over de mest søgte topledere i landet.

Foto: Andreas Beck
Når Felix jagter vejen til succes, og når en skilsmisse ender i retten, så giver det tilsyneladende en placering på listen over de direktører og erhvervsledere, der udløser flest søgninger på nettet. I hvert fald på søgetjenesten Proff, der samler oplysninger om danske topledere og bestyrelsesmedlemmer.

Nu har Proff opgjort, hvilke personer danskerne oftest søger på. Danmarks første kvindelige fodboldboss med base i rengøringsfirmaet Combi Service og som direktør og medejer i Lyngby Boldklub er forårets mest søgte topleder.

Birgit Aaby har taget førstepladsen fra Just Eat-stifteren Jesper Buch, der var den mest søgte erhvervspersonlighed sidste år.

»Birgit Aaby er som tidligere direktør for Lyngby Boldklub kendt som den første kvindelige fodboldboss i Superligaen og har senest fået meget opmærksomhed i TV2-programmet Felix jagter vejen til succes. Det har tydeligvis gjort danskerne interesserede i at se nærmere på hendes professionelle netværk og oplysninger i Proffs database,« siger Peter Rald, chef for Business to Business and Content hos Eniro Danmark, som står bag Proff.

Kendtes skilsmisser og tv-underholdning slår igennem i form af Christian Kjær på en andenpladsen og chokoladekongen Peter Beier på tredjepladsen. Christian Kjærs modpart i retssagen i kølvandet på skilsmissen, Jannie Spies, er for først gang med på listen på syvendepladsen.

Proff giver adgang til et overblik over virksomhedernes topledere, bestyrelsesmedlemmer og aktionærer samt deres relationer og netværk. Eniro står også bag søgetjenesterne Krak og De Gule Sider, og informationerne i Proff stammer fra Krak Markedsdata.

Proff har mere end 180.000 unikke brugere og knap 4 millioner sidevisninger hver måned.

Søgestatistikken er indsamlet i første halvår af 2013.