Her er Tesla-bagmandens nye forkromede forretningsidé

Tesla-stifteren Elon Musk har netop fremlagt sin forkromede plan for, hvordan han vil gøre solenergi til hvermandseje.

Teslas bud på det moderne hjem med solpaneler indbygget i taget, et særlig batteri til lagring af strøm på husfacaden og en Tesla i en indkørslen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

Elon Musk manden bag Tesla tog i weekenden fusen på en lang række journalister og branchekendere.

Det skete da han fredag midt i Universals studier i Hollywood holdt pressemøde mellem kulisserne fra den tidligere hitserie "Desperate Housewifes". Det kunstigtskabte villakvarter lagde scene til energi-iværksætterens seneste stort anlagte præsentation af grønne produkter til hjemmet.

Det store slagnummer var, at husene omkring de fremmødte alle var drevet af solenergi. Det var der bare ingen, som havde lagt mærke til. For der var ingen solceller at se på hustagene.

Det beretter Bloomberg.com, der var til stede under præsentationen.

Tesla har nemlig udviklet en række tagsten, der ligner helt almindelig standard tagsten, men i virkeligheden er de lavet af et særlig hårdt glasmateriale. De tillader at lys kan trænge igennem til de underliggende solpaneler.

Se eksempler på taget og Elon Musks præsentation her.

Dermed vil det amerikanske selskab gøre op med store synlige solpaneler på hustagene. Nu skal de gemmes pænt væk.

I sin præsentation slog Elon Musk et slag for nødvendigheden af at nedbringe CO2-udledningen i verden. Vejen frem er ifølge ham at skabe grøn teknologi og energivenlige produkter, som appellerer til forbrugerne.

Elon Musk præsenterer de nye tagsten, som er lavet af et gennemsigtigt materiale, så der kan ligge solpaneler under taget. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER.

»Vi er tvunget til at lave solpaneler, der er lige så attraktive for forbrugerne, som el-biler er blevet det de seneste år«, forklarede Elon Musk.

Planen er, at Panasonic skal producere solcellerne, og Tesla skal stå for de særlige tagsten. Tesla har i sommer lagt et bud på 2,2 milliarder dollars på SolarCity, der er den største montør af solceller i USA. Teslas aktionærer skal den 17. november sige enten ja eller nej til det opkøb. Et ja er helt afgørende for om Elon Musks plan bliver en realitet.

Solpanelerne skal fungere sammen med Teslas såkaldte Powerwall-batteri, der skal hænge på husvæggene og lagre solenergien. Dermed kan ejerens Tesla bil blive ladt op af energi fra selvsamme ejers tag. Et lille Tesla skabt økosystem.

Tesla Motors CEO Elon Musk. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM.