Her er teleselskabernes nye betalingsmiddel

De fire store teleselskaber har nu præsenteret deres mobile betalingssystem, paii. Systemet skal bruges i både online handel, fysiske butikker og overførsler brugerne imellem.

4T (TDC, Telenor, Telia og 3) har lavet det nye mobil-betalingssystem, Paii. Pressemøde Mogens Dahl Koncertsal, Islands Brygge. 4T direktør, Peter Bredgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været længe undervejs - men i dag kunne de fire største danske teleselskaber, TDC, Telenor, Telia og 3, under betegnelsen 4T, i dag præsentere deres mobile betalingssytem, paii.

Paii skal konkurrere med især Danske Banks MobilePay, som herhjemme har over en million brugere. Paii skal især ved online handel distancere sig fra MobilePay, der fortrinsvis bruges til overførsler brugerne imellem, forklarer administrerende direktør i 4T, Peter Bredgaard.

»Hvor man hos MobilePay primært skubber penge rundt mellem brugerne, så vil vi give mulighed for, at brugerne kan bruge deres telefon til betaling alle steder. Som en digital erstatning for tegnebogen«.

Sammen med lanceringen af paii har 4T indgået partnerskaber med en række online butikker, blandt andet boghandelen Saxo.com, og viste til dagens præsentation en demonstration af, hvordan betalingen foregår.

I demonstrationen købes bogen 'Den hemmelige Socialdemokrat'. På en computer vælges bogen i Saxos webshop som e-bog. I stedet for at vælge et betalingskort som betaling, vælges paii. Telefonnummeret indtastes, og på telefonen kommer en anmodning. Her indtasten en pinkode, og købet er gennemført.

Peter Bredgaard forklarer, at man indtil videre har indgået aftaler med omkring 20 webbutikker, der understøtter paii, blandt andet Smartguy, Proshop og Biografklub Danmark.

Når man betaler med paii, kommer pengene fra en tilknyttet paii-konto. Her kan man vælge, at der automatisk overføres et fast, månedligt beløb fra et betalingskort, eksempelvis dit Dankort.

Peter Bredgaard pointerer dog, at de fleste handler stadig foregår i fysiske butikker - hele ni ud af ti. Det vil paii også understøtte løbende.

»Fremtiden er stadig usikker på det her sted. Vi ved ikke, om det er NFC, som er udbredt i Android-telefoner, eller om det vil være Apples fremtidige betalingssystem, som kommer til at dominere herhjemme. Vi fører dialog med butikkerne for at høre om deres behov, hvor at finde ud af, hvordan paii skal implementeres i de fysiske butikker,« forklarer Peter Bredgaard.

I første omgang vil 4T køre pilotprojekt i et udvalg af TDCs butikker, så man kan afprøve, hvordan betaling i de fysiske butikker vil fungere.

Udover internethandel og betaling i fysiske butikker vil paii, ligesom MobilePay, også understøtte betalinger brugerne imellem. Tjenesten vil være gratis at bruge for forbrugerne.

Tjenesten er indtil videre tilgængelig på telefoner med Android og iOS og kan hentes og bruges fra i dag.