Her er seks unge succesfulde iværksættere

Det er aldrig for tidligt at springe ud som iværksættere. Her er seks, der er alle er begyndt tidligt og har succes med deres forretninger.

21-årige Sophie sprang ud som iværksætter som 19-årig og nu driver en virksomhed i Tyskland med 15 ansatte Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Vi hører det igen og igen: Danmark har brug for flere iværksættere. Her er seks unge mennesker, der har taget springet og startet egen virksomhed med succes.

Sophie Trelle-Tvede, 21 år.

Opfandt som 19-årig hårelastikken Invisibobble, der minder om en gammeldagstelefonledning. Fra hovedkontoret i München sælger hun og de 17 ansatte hårelastikker til 40 lande for millioner.

Rico Andersen, 22 år

Rico Andersen stiftede som 19-årig Agera i samarbejde med Martin Hegelund og serieiværksætteren Martin Thorborg. Virksomheden formidler opgaver til advoktater, revisorer og bogholdere og har i dag 28 ansatte. Målet er en omsætning på 20 millioner kroner i 2014 og en ekspansion i Sverige.

Casper Blom, 22 år

Casper Blom etablerede som 12-årig webshoppen billigegolfbolde.dk. Han fiskede brugte golfbolde op af søer og solgte dem videre. Allerede som 18-årig nåede han sit mål om en millionomsætning, og i foråret nåede forretningen 20 millioner kroner i omsætning. Han har i dag solgt butikken for et beløb "mellem en og ti millioner kroner" og fokuserer nu på nye forretningsideer i den digitale branche.

Laura Arnesen, 15 år, og Marie Wivel, 14 år

De to piger på henholdsvis 15 og 14 år hitter med en bog om fletninger, der er resultatet af research på nettet og billederne fra pigernes Instagram-profil, HairAndNailsInspiration, der har 95.000 følgere. Bogen har ligget i toppen af bestsellerlisten i ugevis i Danmark og er derudover solgt i en engelsksproget e-bogsversion.

Morten Strunge, 28 år

Den 28-årige Morten Strunge står i dag i spidsen for e-bogstjenesten Mofibo, som sælger adgang til e-bøger som månedsabonnement og netop er rykket ind i Sverige - med flere lande på vej. Han stod bag lavprismobilselskabet Onfone, som efter flere års opslidende mobilkrig blev købt af TDC for 300 millioner kroner i maj 2011 og for ti måneder siden blev til YouSee Mobil. Morten Strunge fortsatte under TDCs vinger, inden han ved årsskiftet 2013-2014 sagde farvel for at hellige sig Mofibo ... og snart efter indgik aftaler med TDC-koncernen om adgang til e-bøgerne. Iværksættergenet ligger i ham. Da han gik i 9. klasse, startede han - gennem sin mor, da han selv var for ung - eget hjemmeservicefirma og hyrede gymnasieelever til at klare arbejdet. I gymnasiet drev han telebutikken Talifon på hovedgaden i Birkerød. Efter handelsskoleuddannelsen i Hillerød blev Onfone så oprettet i 2006 med faderen som en af investorerne.

Hvem mangler på listen? Giv dit bud i kommentarfeltet herunder eller på Facebook