Her er Rebiens fremtid

Den snart 62-årige Lars Rebien Sørensen får mere plads i kalenderen, når han til nytår stopper som topchef i Novo Nordisk. Det giver plads til mere bestyrelsesarbejde.

Lars Rebien Sørensen stopper som topchef i Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke tale om, at Lars Rebien Sørensen sendes på porten i Novo-imperiet, selv om han til nytår stopper som øverste direktør i Novo Nordisk.

Nej, sådan gør man ikke i Novo-familien. Selv om Rebiens afgang sker efter et chok-regnskab i starten af august, der huggede milliarder af Novos aktiekurs er der i den grad stadig plads til ham i Novo-familien. I meddelelsen om hans afgang ved udgangen af 2016 slås det også fast, at han indstilles til bestyrelserne i Novo Nordisk Fonden og i fondens investeringsselskab, Novo A/S, som er hovedaktionær i Novo Nordisk.

Rebiens meritter er da også opsigtsvækkende. Han kom til som nærmest totalt ukendt, da for 16 år siden efterfulgte navnkundige Mads Øvlisen. Han viste sig i den grad at kunne træde ud af Øvlisens skygge, og det har man ikke glemt i Novo.

I oktober sidste år kårede magasinet Harvard Business Review Rebien til verdens bedste topschef. Spørgsmålet er nu, om han kan konvertere sin direktørrolle til en rolle som succesfuld bestyrelsesmedlem.

Han er allerede næstformand i Carlsberg og menigt bestyrelsesmedlem i det amerikanske biotekselskab Thermo Fischer Scientific. Nu bliver der mere plads til bestyrelsesarbejde - hvis han ellers vil.

»Jeg har nogle bestyrelsesposter allerede. Jeg er viceformand i Carlsberg og i Thermo Fisher Scientific menigt bestyrelsesmedlem. Og som der står i pressemeddelelsen forventes det, at jeg indvælges både i fonden og i holdingselskabets bestyrelse, så det ser ud som om, at kalenderen allerede begynder at sande til. Jeg skal passe på med ikke at få for meget, for jeg ikke lyst til at have så fuld en agenda, som jeg har haft de sidste 35 år,« siger Lars Rebien Sørensen.