Her er Novos børsplan for IT-komet

Om præcis en uge tager Novo Nordisk det første formelle skridt mod at børsnotere IT-selskabet, erfarer Berlingske. Går alt efter planen, kan aktierne første gang handles på børsen 14. november.

Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, indleder onsdag processen frem mod at blive børsnoteret onsdag om en uge. Selskabet skal efter planen være noteret 14. november, præcis 14 år efter at Novo Nordisk spaltede enzymselskabet Novozymes ud som selvstændigt selskab og børsnoterede det. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, indleder processen frem mod at blive børsnoteret onsdag om en uge. Selskabet skal efter planen være noteret 14. november, præcis 14 år efter at Novo Nordisk spaltede enzymselskabet Novozymes ud som selvstændigt selskab og børsnoterede det. Det oplyser kilder til Berlingske.

»Det begynder onsdag,« siger en kilde med kendskab til noteringsplanerne.

Det har tidligere været fremme, at prisen på NNIT vil blive på mellem tre og fire mia. kr.

»Prisen bliver nok nærmere tre end fire mia. kr.,« siger en anden kilde, der kender til børsplanerne.

Onsdag vil NNIT sende en såkaldt intention-to-float til fondsbørsen. Heri oplyser selskabet første gang officielt, at NNIT vil børsnoteres. Samtidig vil NNIT efter planen offentliggøre en række nye regnskabstal for årets første tre kvartaler.

De hidtil hemmeligholdte detaljer for NNITs børsentré viser, at børsprospektet bliver offentliggjort mandag 3. november. Derefter er planen at fejre 14-årsdagen for børsnoteringen af Novozymes. Ingredienskoncernen blev med stor succes skilt ud fra Novo Nordisk og børsnoteret 14. november 2000.

Beslutningen om at børsnotere NNIT er ikke endeligt truffet, og det kan i princippet ske, at bankerne og ejerne vælger at udskyde planerne, men det er der på nuværende tidspunkt ingen planer om, oplyser Berlingskes kilder.

Ifølge oplysningerne er den nuværende plan identisk med de planer, som faktisk har ligget klar i flere måneder.

Tilbage i januar oplyste Novo Nordisk første gang om tankerne bag børsnoteringen af NNIT. Dengang sagde selskabet, at mulighederne for en børsnotering ville blive undersøgt.

NNIT blev i 1998 udskilt i et selvstændigt aktieselskab men med Novo Nordisk som eneejer. NNIT er i dag en international IT-serviceleverandør, der både rådgiver om, udvikler og driver IT-løsninger. NNIT har over 2.200 medarbejdere og omsatte i 2013 for ca. 2,2 mia. kr. Danske Bank og Morgan Stanley er valgt til at stå for børsnoteringen. Samtidig har NNITs topchef, Per Kogut, tidligere sagt, at advokathusene Gorrissen Federspiel og Davis Polk er udpeget til det juridiske arbejde.

Novo Nordisk selv har vanen tro ikke mange kommentarer til, at børsprocessen indledes onsdag. Selskabets pressechef, Katrine Sperling, sender i en mail til Berlingske blot selskabets standardsvar om den nært forestående børsnotering.

»Som vi tidligere har kommunikeret, undersøger vi stadig IPO-mulighederne (mulighederne for en børsnotering, red.) for NNIT, og vi forventer en afklaring inden årets udgang,« hedder det i mailen.Det er første gang i ni år, at Danmark har oplevet en større børsnotering, hvor det ikke er en kapitalfond, der sælger. Seneste ikke-kapitalfondsejede selskab, der gik på børsen, var forsikringskoncernen Tryg tilbage i 2005.