Her er Mærsks nye olie-dronning

Med udnævnelsen af amerikaneren Gretchen Watkins til ny chef for Maersk Oil, har Mærsk-gruppen nu tre kvinder i den øverste ledelse. Mød den nye olie-dronning live - i hardhat og i business-suit

Gretchen Watkins. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omorganiseringen i Mærsk har givet plads til en ny kvinde i den tolv mand store øverste ledelse i gruppen. Gretchen Watkins blev torsdag udnævnt til ny chef for Mærsk Oil efter Jakob Thomasen. Den 48-årige amerikaner har været i Maersk Oil i bare to år og har en fortid i flere store olieselskaber som BP og Marathon Oil.

Kort før omorganiseringen torsdag blev Henriette Thygesen den 1. september udnævnt til chef for slæbebådsvirksomheden Switzer. Sammen med Hanne Sørensen, som siden 2014 har været øverste chef for lastbiltransportvirksomheden Damco, udgør Thygesen det kvindelige islæt i den nye division Transport & Logistics.

Tilsammen udgør de tre kvinder 25 pct. af den øverste ledelse i Mærsk, hvis vi antager, at der kommer en mand i chefkontoret hos Maersk Supply Service. Sætter Mærsk også en kvinde på denne post, når kvindeandelen op på 33 pct.

I de følgende tre TV-indslag kan du få en fornemmelse af Gretchen Watkins.