Her er lufthavnens ekspansionsplaner

Københavns Lufthavn vil vokse til 40 mio. passagerer om året og det betyder, at terminaler, antallet af standpladser til fly og resten af lufthavnens flyområde skal vokse til næsten dobbelt størrelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Lufthavn satte rekord med knap 2,5 millioner passagerer i september. Men ambitionerne er væsentligt større end det. Lufthavnen vil vokse fra 25,6 millioner passagerer sidste år til 40 millioner passagerer i fremtiden.

For at det skal kunne lade sig gøre, må lufthavnen kombinere et solidt salgsarbejde overfor flyselskaberne med et højt investeringsniveau i de kommende år. Terminaler, antallet af standpladser til fly og resten af lufthavnens flyområde skal vokse til næsten dobbelt størrelse, men på grund af lufthavnens placering mellem Københavs amagerkanske forstader og Dragør, skal det ske uden at rykke hegnet om lufthavnen.

Her er nogle af de aktuelle ambitioner i lufthavnen

I fremtiden vil ankommende og afgående passagerer i højere grad blive adskilt, hvilket skal reducere trængsel og give et bedre flow.

Ankomstområdet skal også udbygges og opgraderes med lysindfald og bedre faciliteter.

For at nå målet om 40 mio. passagerer, skal lufthavnen både skaffe flere rejsende til fra fjerne destinationer, få oplandet lettere ud i verden og sikre flere transferpassagerer. Et af midlerne til det mål er en højhastighedstogstation, som Københavns Lufthavn drømmer om har tog mod Oslo og Hamburg.

Butiksområdet i Terminal 2 skal udvides og gøre bredere, så der er plads til flere butikker og restauranter og mere gangareal til de mange ekstra passagerer.

 

 

Billederne er alle fra Københavns Lufthavne og viser udkast til deres ambitioner. Det er ikke sikkert, at alle ideerne ender bliver til virkelighed.

 

 

Se videoklippet herunder, hvor adm. direktør Thomas Woldbye fortæller om den nye tilbygning i Finger C, hvor lufthavnen har brugt flere hundredetusinder kroner på psykologisk påvirkning af passagererne.