Her er kontorfællesskabet med flest af landets mest magtfulde topbosser

En række af Danmarks førende erhversfolk som Danske Bank bestyrelsesformand, Ole Andersen, og Axcel-stifter Christian Frigast danner nyt kontorfælleskab på mondæn adresse i København.

Ole Andersen, Christian Clausen, Jim Hagemann Snabe & Christian Frigast. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række af Danmarks mest magtfulde erhvervsfolk får arbejdsadresse i et nyt fashionabelt kontorfællesskab i det centrale København. Tiltaget betyder blandt andet, at Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen rykker til nye omgivelser.

Det magtfulde kontorfællesskab får kontorer i rederiet Nordens gamle hovedkontor på hjørnet af Amaliegade og Esplanaden.

Her på den mondæne adresse Amaliegade 49 får Ole Andersen selskab af tre andre af Danmarks førende erhvervsfolk, nemlig kapitalfonden Axcels stifter og tidligere ledende partner Christian Frigast, Nordeas forhenværende topchef, Christian Clausen, og Jim Hagemann Snabe, der har været øverste chef for den tyske IT-gigant SAP, og som i dag blandt andet er medlem af A.P. Møller - Mærsks bestyrelse.

»Jeg har gennem længere tid planlagt mit professionelle liv efter Axcel, og har nu sammen med Ole (Andersen, red.) lavet et kontorfællesskab, som vi begyndte at tale sammen om allerede sidste år,« sige Christian Frigast.

Han stiftede Axcel i 1994 og har siden været med til at købe et hav af danske virksomheder, hvor særligt smykkevirksomheden Pandora har kastet store afkast af sig. Nu forlader Christian Frigast fonden og overgiver jobbet som ledende partner til Christian Schmidt-Jacobsen, der tidligere har været finansdirektør i tagpapkoncernen Icopal.

»For mig er det her også en markering af, at jeg skal lave noget andet og give plads til Christian, så han kan drive Axcel,« siger Christian Frigast.

Magtfuldt kontor

Frigast blev i sommer udnævnt til bestyrelsesformand for EKF – Danmarks Eksport­kredit. Derudover er han blandt meget andet medlem af Pandoras bestyrelse og en del af et rådgivningsorgan, som skal hjælpe med at sende Nykredit på børsen.

Ole Andersen har været en del af et kontorfællesskab på Sankt Annæ Plads 13, der hidtil har været regnet som den måske mest magtfulde i København.

En af de ledende skikkelser her er Henning Kruse Petersen, der har været formand for Finansiel Stabilitet i perioden efter finanskrisen, hvor statens oprydningsselskab havde stor indflydelse.

Han tager Ole Andersens farvel med ro, men ønsker ellers ikke at kommentere det. Han glæder sig over, at andre er på vej ind i kontorfællesskabet på Sankt Annæ Plads.

»Der er to nye på vej ind, som jeg ikke kan give navne på endnu,« siger Kruse Petersen, der dog gerne vil bekræfte, at der er tale om topfolk fra dansk erhvervsliv.

Udover Ole Andersen har Kruse Petersen inden for de senere år måtte sige farvel til to andre tunge erhvervsfolk: Vagn Sørensen, bestyrelsesformand for TDC, og Michael Christiansen, bestyrelsesformand for DR.

Kontorfællesskabet havde oprindelig 11 medlemmer. I en artikel, der blev bragt i Berlingske Nyhedsmagasin i 2008, forklarede de, at for at komme i betragtning til en plads på kontoret var det et krav, at man ikke havde et fuldtidsjob. De var også enige om, at lokalerne skulle være mindst lige så pæne og præsentable som dem, de kom fra. Blandt andet derfor er der investeret betydeligt summer i dyr kunst, designermøbler og ægte tæpper.

Ole Andersen ønsker ikke at udtale sig om, hvorfor han skifter.