Her er Kasi-Jespers 17 vildeste citater

Jesper Nielsen har en uovertruffen evne til at sætte sig selv og sine virksomheder i scene med kontante replikker. Læs nogle af hans mest iøjnefaldende udtalelser gennem årene her.

Foto: Søren Bidstrup

Berlingske Business har i de seneste uger bragt en længere føljeton om Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper. Den farverige erhvervsmand er kendt for sine bramfri udtalelser. Her er en samling af de mest iøjnefaldende citater.

Du kan læse hele Ole Halls føljeton her: Manden vi kaldte Kasi-Jesper

1) »Jeg har succes i blodet. Jeg har aldrig haft en fiasko, og jeg vil gøre alt for, at det aldrig sker,« sagde Jesper Nielsen i Berlingske Nyhedsmagasin i december 2009.

2) »Skattevæsnet jagter mig med alt muligt smålort, som jeg kan gå amok over. Nu har de kigget tingene igennem, og så skal de have nogle småbeløb, og så er alle glade. Det drejer sig om under ti mio. kroner,« sagde Jesper Nielsen i marts 2012 til Berlingske Business om sin skattesag, før det blev landskendt, at den angik et trecifret millionbeløb.

3) »Jeg er for naiv. Når et menneske som mig kommer i kløerne på folk, som er fuldstændig kyniske, så bliver jeg straffet helt vildt. Jeg kunne aldrig drømme om at ville en anden mand det dårligt. Det er jeg et alt for godt menneske til. Når jeg så kommer i kløerne på kyniske forretningsfolk, så er jeg som smør i hænderne på dem, og så skriver de nogle kontrakter, og så har de bundet mig på hænder og fødder, så jeg intet kan gøre,« sagde Jesper Nielsen til Berlingske Business i marts 2012 om de kontrakter, som han havde indgået med Pandora og Brøndby IF.

4) »Sagen er, at jeg i virkeligheden er alt for velopdragen til at bryde regler. Det eneste sted hvor jeg kan have det svært med regler, er når det gælder farthastigheder. Sagen er jo, at jeg elsker at køre stærkt, men generelt set bryder jeg mig ikke om de kampe, der kan opstå, hvis man ikke følger reglerne. Jeg tror, at det hænger sammen med, at jeg helt fra jeg var barn var meget genert og helst ville kravle langs væggen for ikke at komme til at fremhæve mig selv,« udtaler Jesper Nielsen i bogen 'Sådan blev jeg Kasi-Jesper'

5) »Når man har en hel familie, der knækker, så kan man ikke knække selv, når man er en alfa-han, som jeg er. For at føre familien ud af det show og cirkus, som det her har været, har jeg måttet rejse mig,« sagde Jesper Nielsen til tv2.dk i september 2014.

6) »Jeg blev voldtaget af skattesystemet i Danmark, men de fik mig ikke. Jeg rejser mig stærkere end nogen sinde. Men desværre for Danmark bliver Endless skabt i udlandet,« sagde Jesper Nielsen i Jyllands-Posten i januar 2014

7) »Jyske Bank begyndte virkelig at røvpule Kasi Group, og min mor var storgrædende hele efteråret 2008,« udtalte Kasi-Jesper i bogen 'Kasi' om likviditetskrise og bankproblemer i virksomheden Kasi.

8) »Selv har jeg aldrig tænkt over værdierne, men nu du spørger ville jeg sige, at de var fest, fest og fest,« udtalte Kasi-Jesper i sin egen bog 'Sådan blev jeg Kasi-Jesper' om værdigrundlaget i virksomheden Kasi.

9) »Når Pandora ikke længere vil give mig mine 500 mio. kroner, så har jeg ikke noget incitament til at holde min kæft længere. Så nu kan jeg begynde at skyde løs, og jeg har lige været inde at tjekke i min kontrakt, hvor meget jeg kan tillade mig at sige. Og jeg kan tillade mig at sige rigtig, rigtig meget,« sagde Jesper Nielsen i marts 2012 til Berlingske Business, hvor han tog hul på et åbent opgør med Pandoras ledelse, der stadig verserer.

10) »Selv om det hele på overfladen ser nonchalant og tilfældigt ud, vil man – hvis man har øje for det – kunne se, at det er det ikke. De kondisko jeg går i til daglig koster for eksempel fra 5000 kroner og opefter. Mine jeans er fra den mest hippe jeans butik i Hamburg, og jeg tror, at jeg var den første i Danmark der begyndte at gå med True Religion Jeans,« har Jesper Nielsen forklaret i sin egen bog 'Sådan blev jeg Kasi-Jesper' om sin garderobe.

11) »Endless er den største sensation i branchen lige nu, og jeg lever et liv som før med seks biler, stor lejlighed i Florida, et kæmpe hus på Mallorca, et kæmpe ressort i Düsseldorf og min store strandvejsvilla i Brøndby Strand,« har Jesper Nielsen sagt til Jyllands-Posten i januar 2014.

12) »Igennem min karriere har jeg ofte oplevet, at folk bebrejder mig, at jeg modsiger mig selv. Som regel opfatter jeg det ikke selv som selvmodsigelser, men som et tegn på, at jeg ikke har problemer med at skifte mening,« udtalte Jesper Nielsen i sin egen bog 'Sådan blev jeg Kasi-Jesper'

13) »Jeg kan love dig for, at Goldman Sachs og Morgan Stanley (amerikanske investeringsbanker, red.) - alle de store, de siger: Det der brand, det er en start-up, der er livsfarlig. Det bliver mange milliarder værd en dag,« sagde Jesper Nielsen om sit nye smykkefirma Endless i oktober 2014 til tv2.dk

14) »At man kan smadre den forretning, er måske den største præstation i dansk erhvervslivs historie. Men det lykkes for dem ved fuldstændig at ignorere kunderne og være top-arrogante over for alle i hele kæden, om det er medarbejdere eller kunder, og den ledelse skulle simpelthen på en skole, hvor de lærte at opføre sig ordentligt over for andre mennesker,« sagde Jesper Nielsen om Pandoras ledelse i februar 2013 til Ritzau.

15) »Det her går seks gange stærkere end med Pandora. Det er uden tvivl et af de mest talentfulde livestock-brands, verden har set. Første år, jeg har arbejdet med det, når vi en omsætning på over 300 millioner kroner. Andet år kommer vi langt over 1 milliard kroner,« sagde Jesper Nielsen i september 2014 til tv2.dk om sit nye firma Endless.

16) »Nu skal guldet fejres med den hvide Havana Club Rom, cola light og isterninger. Så bliver det ikke bedre,« sagde Jesper Nielsen til Jyllands-Posten i maj 2011 få minutter efter, at hans håndboldhold AG København var blevet danmarksmester.

17) »Når kisten engang bliver lukket, så betyder det ikke noget, hvad der står på bankbogen. Så betyder det noget, hvad der står på den indre skærm, og det skulle gerne være en masse gode oplevelser,« sagde Jesper Nielsen i marts 2012 til Business.dk.

Læs her alle kapitler i Ole Halls føljeton om Kasi-Jesper - erhvervsmanden, der nægter at lægge sig ned: