Her er JP/Politikens Hus' nye førstemand

JP/Politikens Hus bekræfter, at Lars Munch fratræder stillingen som administrerende direktør. Stig Kirk Ørskov overtager posten, mens Lars Munch bliver formand for bestyrelsen.

Stig Ørskov bliver ny administrerende direktør for JP/Politikens Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Koncerndirektør Stig Kirk Ørskov afløser Lars Munch som administrerende direktør for JP/Politikens Hus A/S med virkning fra 1. marts 2014. Det står klart, efter at medieselskabet mandag fremlagde sit bedste resultat nogensinde. 

54-årige Lars Munch skal i stedet bestride posten som selskabets bestyrelsesformand.

»Med 15 år i Bonnier og 15 år i JP/Politikens Hus er tiden kommet til at tage fat på nye 15 år af mit arbejdsliv,« udtaler Lars Munch i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Jeg er glad for, at Stig Kirk Ørskov vil overtage posten som administrerende direktør og ser frem til nu som bestyrelsesformand at fortsætte samarbejdet med ham. Stig Kirk Ørskov kender virksomheden bedre end nogen anden og mestrer både den redaktionelle og kommercielle del af forretningen.«

Den nye direktør, Stig Kirk Ørskov, startede sin karriere som erhvervsjournalist og har siden bestredet forskellige ledelsesposter i mediebranchen. Senest blev han rykket op i koncernledelsen i JP/Politikens Hus efter en stilling som chefredaktør til JP/Politikens Hus.

»At få ansvaret for at føre JP/Politikens Hus videre er en ære. Strategien er klar. Vi skal styrke vores markedspositioner gennem vedvarende indholdsudvikling og evne at udnytte de muligheder, som byder sig til i takt med de digitale strukturforandringer. Og også fremover vil grundpræmissen være, at en sund økonomi er vores publicistiske frihedsbrev,« siger Stig Kirk Ørskov i en meddelelse fra selskabet.

Lars Munch overtager posten som bestyrelsesformand efter Jørgen Ejbøl, som har været bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus siden 2003.

»Det er en stor ledelsesrokade, vi nu gennemfører. Vi lægger vægt på at planlægge større ændringer i god tid. Det har vi også gjort i dette tilfælde. Jeg finder det meget glædeligt, at alt er faldet på plads, som det er, og jeg har stor tillid til, at den nye ledelse er garant for at fortsætte virksomhedens udvikling,« siger han. 

Lars Munch er kendt i erhvervslivet som en dygtig topchef. Alligevel har ledelsesrokaden længe været under opsejling. Allerede i 2012 skrev Gossip-redaktionen på Berlingske Business, at det var aftalt i systemet, at Lars Munch skulle overtage formandsposten i JP/Politikens Hus, når Jørgen Ejbøl blev 65 år. Rokaden er nu en kendsgerning.