Her er Jan Fogs arvtager

Den ejendomsmæglerforretning, som liebhavermægleren Jan Fog efterlod sig ved sin død, har nu fået nye ejere, fortæller hustruen Charlotte Juul. Det sker efter Jan Fogs eget ønske.

Jan Fog Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Da den landskendte liebhavermægler Jan Fog for nylig afgik ved døden, efterlod han sig en ejendomsmæglerforretning i Nordsjælland med en række attraktive boliger. Hurtigt kæmpede konkurrerende mæglerforretninger om kunderne, men nu har selve Jan Fogs forretning fået nye ejere.

Jan Fogs forretning videreføres fra i dag af ejendomsmæglerne Claus Borg og Søren Heilesen, hvilket sker efter Jan Fogs eget ønske. Det meddeler Jan Fogs enke, Charlotte Juul. Under navnet ’Cand.jur. Claus Borg & Partner’ har de to mæglere i adskillige år selv drevet virksomhed i samme område som Jan Fog, til hvem de samtidig havde nære relationer.

”Jan gav ofte udtryk for, at hvis der var nogen, der kunne føre hans virksomhed videre og sikre den et fortsat godt omdømme, så var det Claus Borg og Søren Heilesen. Efter Jans mening har de begge den baggrund og den erfaring, der skal til for at drive ejendomsmæglervirksomhed med fokus på liebhaverboliger. Her tænkte han især på begreber som kvalitet, gennemslagskraft, en høj etik, masser af kreativitet og frem for alt eksklusivitet. Det var dét, der fyldte hans liv og som jeg er helt sikker på også var grunden til, at han, om nogen, fik så stor succes med at formidle boliger til en kræsen og ofte meget krævende skare af trofaste kunder gennem så mange år”, siger Charlotte Juul.

Ifølge Charlotte Juul aftalte  Jan Fog allerede i foråret med Claus Borg og Søren Heilesen, at hvis det skulle blive nødvendigt for ham at trække sig tilbage, skulle de overtage den daglige drift.

Arvtager stod i lære hos Jan Fog

Før Claus Borg i 1992 etablerede egen virksomhed, var han i en årrække ansat hos Jan Fog. Efter at være startet for sig selv, fik Borg hurtigt slået sit navn fast i det storkøbenhavnske område, hvor han i 23 år – med base i Klampenborg – har været en succesrig ejendoms­mægler. Søren Heilesen kom til i 1997, og har siden 2008 været partner i virksomheden.

”Til trods for, at de ofte lå i konkurrence med hinanden, har Jan altid respekteret ’Cand.jur. Claus Borg & Partner’ som et seriøst og sundt firma, der ud over et stort netværk og et stærkt lokalkendskab på liebhaverområdet, altid har haft et uplettet renommé. Dertil kommer, at de samtidig var rigtig gode venner gennem alle årene”, siger Charlotte Juul og fortsætter:

”På trods af min personlige store sorg er det således med både glæde og stolthed, at jeg så hurtigt efter Jans pludselige død har kunnet opfylde hans ønske om, det skulle være Claus Borg og Søren Heilesen, der kommer til at drive ’Ejendomsmæg­lerfirmaet Cand.jur. Jan Fog’ videre."

Parterne er enige om ikke at offentliggøre aftalens økonomiske aspekter. Jan Fog afgik ved døden torsdag den 23. april. Han blev bisat i lørdags den 2. maj.