Her er hollænderen der skal sikre YouSee succes

TDC henter ny privatkundedirektør i Holland. »Et rigtigt, rigtigt godt valg,« siger hans tidligere – danske – chef.

Jaap Postmakarakteriseres som arbejdsom og intelligent. Foto: Michel Porro Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Nu har Pernille sat sit eget hold og skiftet godt og grundigt ud i ledergruppen. Den eneste, der er tilbage af den gamle ledelse, er Pernille selv.«

Sådan konkluderer teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, efter at TDCs topchef, Pernille Erenbjerg, onsdag valgte at sætte en ny mand i spidsen for YouSee, Danmarks største kabel-TV-selskab, der 1. juli overtager samtlige TDCs privatkunder som led i TDCs nye treårsstrategi.

Manden, der skal bringe YouSee fremad og erstatte den mangeårige direktør René Brøchner fra 10. maj, er hollandske Jaap Postma, 41 år og nuværende privatkundedirektør i TDCs hollandske pendant, KPN, som han har tilbragt hele sin karrie­re hos, senest med ansvar for flere end seks millioner kunder.

Tommelfingeren vender opad for TDCs valg hos Jesper Theill Eriksen, gennem mange år selv direktør i TDC og siden privatkundedirektør i KPN, hvor Jaap Postma var hans næstkommanderende:

Fokus på kunderne

»Det er et rigtigt, rigtigt godt valg, TDC har truffet. Jaap har været en fornøjelse at arbejde sammen med – utroligt vidende både i forhold til den overordnede strategiske udvikling og altid med fokus på kunderne. Han er meget arbejdsom og intelligent og vant til at arbejde i en stor organisation samt på et marked med hård konkurrence. Han er det oplagte valg. Jeg synes, at TDC er heldig, at de har kunnet tiltrække ham,« siger Jesper Theill Eriksen til Berlingske.

Jaap Postma har arbejdet hos KPN siden 2007. Han er uddannet cand. scient. i økonomi på Rijksuniversiteit Groningen i Holland. KPN er det tidligere, statslige teleselskab, ligesom TDC er det herhjemme, men TDC er det eneste i Europa som ud over telefoni og bredbånd også har en TV-forretning, nemlig YouSee.

YouSee er imidlertid plaget af, at folk vælger mindre TV-pakker eller helt opsiger TV-abonnementet for i stedet at bruge streaming-tjenester over internetforbindelsen. På et år har YouSee mistet 53.000 kunder. Tidligere var YouSee TDCs guldæg, som indbragte solide formuer til telegiganten.

Indtjeningen per kunde skal op

»Kunsten for Jaap Postma bliver at få TDCs kunder til at købe flere TV-produkter og samtidig konvertere bredbåndskunder med billigere abonnementer til lidt dyrere forbindelser hos YouSee, når alt lægges sammen, og dermed hæve indtjeningen per kunde på bredbånd,« siger teleanalytiker John Strand, der mener, at Jaap Postma må se sit nye job som et drømmejob, fordi TDC både står stærkt på bredbånd og kabel-TV.

Til gengæld er udfordringerne mange på det danske telemarked, der i udlandet er berygtet for sin hårde konkurrence.

»Det er godt, at han fra Holland har masser af erfaringer med, hvordan det føles at få tæsk,« siger John Strand.

Privat er Jaap Postma gift med Brigje Willems, og sammen har de tre børn. Hele familien flytter til København, når skoleåret begynder i august. Rejser med familien står højt på fritidsprioritetslisten, ligesom Jaap Postma har løbet maraton og i 2014 blev fuglekonge.