Her er fremtidens PC-skærm

En ny databrille sender billeder direkte ind på nethinden. Den kan købes allerede i år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For fem år siden viste printerfirmaet Brother den såkaldte Retina Imaging Display-teknologi (RID) på en messe i Japan. Med RID kan lys fokuseres direkte på øjets nethinde. Lysstrålerne sendes med høj hastighed, så øjet opfatter det, som om skærmbilledet er placeret lige foran personen. Samtidig er RID-skærmen transparent, så brugeren kan se ”igennem” skærmen.

Det lyder som science fiction, men senere i år er Brother klar til at sælge sin første brille med indbygget RID-skærm. Den såkaldte RID Airscouter-brille skal præsenteres på en udstilling i september.

Brother fortæller, at man har kombineret optiske systemer fra laserprintere og piezo-elektriske enheder fra inkjet i sine nye briller.

Læs også: Toshibas nye mini-PC har to skærme

Ud over selve brillestellet består et RID-system fra Brother af en lille optisk skanner og af en såkaldt lyskilde-enhed. Brother kalder det selv for en virtuel storskærm.

Brillerne kan blandt andet bruges til at læse fortrolige informationer, uden at andre kan kigge med over skulderen.

Ifølge producenten gør det gennemsigtige brilledisplay det desuden muligt at læse RID-billeder, uden at det går ud over brugerens øvrige visuelle felt.

I første omgang kommer den kun på markedet i det teknikglade Japan, og der er ingen dato for, hvornår den kan købes på de danske breddegrader.