Her er fonden som lurer på TDC

TDC-aktien er steget kraftigt efter følere til bestyrelsen om et muligt købstilbud. Interessen kommer fra den amerikanske fond Apollo, der er blandt verdens største kapitalfonde.

Foto: Kim Haugaard

Amerikanske Apollo, en af verdens største kapitalfonde, har undersøgt mulighederne for at købe den danske televirksomhed TDC, oplyser flere kilder.

Tidligere i dag bekræftede TDC, at der havde været  en løs henvendelse, som bestyrelsen har afvist. Det skete, efter at aktien var steget kraftigt fra morgenstunden og ud på fredag eftermiddag ligger 8,4 pct. højere

I første omgang har amerikanerne ifølge Dagbladet Børsen hyret corporat finance-husene Lazard og FIH partners til at undersøge mulighederne for et købstilbud. Fonden selv ønsker fredag ikke at udtale sig, oplyser Impact Communications, som er det danske PR-bureau, som  Apollo netop har hyret.

Kilder oplyser til Berlingske, at Apollo har undersøgt mulighederne for at købe flere andre europæiske teleselskaber, og valget er faldet på TDC, fordi den danske teleaktie er blandt de billigste på kontinentet.

»De har været rundt til flere selskaber i Europa, men har særligt kigget på TDC, fordi aktiekursen ikke er særlig høj,« siger en kilde.

Apollo Global Management, som er fondens fulde navn, blev stiftet i 1990 i New York.  Fonden køber virksomheder ud af den samlede tilsagn på næsten 1200 mia. kr., og fonden er dermed et af verden største selskaber.

Fonden har købt en række forskellige selskaber blandt andre været AMC, en amerikanske biografkæde, casionokæden Harrah's Entertainment, smykkekæden Claire's Store og krydstogtsrederierne Regent Seven Sea Cruises og Norwegian Cruise Lines.

Indtil videre har TDC blot bekræftet interesse uden selv at sætte navn på.

»TDC har modtaget en særdeles foreløbig henvendelse om en mulig overtagelse af kontrollen med TDC. TDC har vurderet henvendelsen og konkluderet, at den var finansielt utilstrækkelig, ufuldstændig og ikke i aktionærernes bedste interesse. Derfor har TDC besluttet ikke at gå videre med henvendelsen,« hed det fra den danske virksomhed.

TDC har tidligere være ejet af kapitalfonde, da et konsortium bestående af fem kapitalfonde i 2005 købte 88 procent af aktierne til en værdi af omkring 97 mia. kr. Dengang blev TDC dog ikke afnoteret, da en lille portion aktier fortsat var i fri handel.