Her er Endomondos nye investor

Skatteborgerne er med til at skyde penge i populær dansk motions-tjeneste. Læs mere om firmaet med pengepungen her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Motionstjenesten Endomondos nye investor er den danske venturefond SEED Capital, der blandet andet har penge fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i pungen.

- Vi synes at det er et rigtig sejt selskab. Det er helt sikkert det mest interessante danske it-selskab lige nu, siger Niels Vejrup Carlsen, Investment Manager hos SEED Capital.

Endomondo, som sports-glade bruger til at koordinere og måle deres præstationer på cyklen, med løbeskoene eller i kajakken, har dermed fået dén investor, som de efterspurgte i årsregnskabet fra september.

Læs også på evb.dk:

Computeren får dig op af stolen

Apps dyster om at være Danmarks bedste

Trænins-makker er Danmarks bedste app

Omkring fem millioner kroner i Endomondo

Venturefonden SEED Capital administrerer penge fra fonden DTU Symbion Innovation, og har også penge i ryggen fra en række store, danske virksomheder, som med fonden investerer i danske iværksættere.

SEED Capital har skudt i omegnen af fem millioner kroner i Endomondo, men Niels Vejrup Carlsen vil ikke afsløre, hvor stor en ejerandel, fonden har fået i den spurtende iværksætter.

Venturefonden, der pumper penge i opstartsvirksomheder, har allerede i to år haft et sultent øje på Endomondo og været i dialog med stifterne. Men det er først med det sidste halve års eksplosive vækst i brugerbasen, at venturefonden har ønsket at investere penge i foretagendet.

- Vi syntes, det var lidt for risikabelt at investere i. Det var en god ide, men som det er med sådanne tjenester, så var det fuldstændig umuligt at sige, om der rent faktisk var nogen, der ville bruge det, siger Niels Vejrup Carlsen.

I løbet af det sidste år har Endomondo flerdoblet brugermassen, så tjenesten i dag har 700.000 brugere, og mobilapplikationen, der findes til stort set alle platforme, er hentet næsten halvanden million gange.

Er tålmodig med finansieringsmodel

- De har formået at knække kurven i forhold til at tiltrække store mængder brugere. Dét med at tjene penge på dem, det skal vi nok finde ud af, siger Niels Vejrup Carlsen.

Endomondo har i dag en klar plan for, hvordan de skal tjene penge, og efter et sammenlagt underskud på omtrent fem millioner kroner over de sidste knap fire år er målet at nå break even næste år.

Det er ofte set, at investorer i første omgang kun interesserer sig for mængden af brugere og mindre for den fremtidige finansiering. Et kendt eksempel er Twitter, der i mange år har vækket undren på grund af den manglende indtjeningsplan, men alligevel har investorerne ikke holdt sig tilbage.

Finansieringsmodeller skal selvfølgelig findes på et tidspunkt, men i starten er brugerbasen bare vigtigst, mener Niels Vejrup Carlsen.

- Hvis du har en tjeneste, der har så meget værdi for nogle brugere, at de gider bruge tid på det og anbefale til venner og familie, så mener vi, at man også kan tjene penge på det, siger den professionelle investor.

Han mener, at Endomondo på en flot måde har formået at skaffe en masse brugere, der også er samlet i samme område, så de kan udveksle ruteinformationer og andre lokale informationer. Virksomheden har potentialet til at nå rigtig mange brugere, mener han.

- Jeg tror godt, at vi kan komme i nærheden af tjenester som Foursquare, og de er ret hotte, siger han.