Her er Eccos nye førstemand

Steen Borgholm overtager fra næste forår roret i den sønderjyske skokoncern Ecco. Han er en mand med indgående kendskab til Ecco og et CV, der blandt andet tæller ledelsesuddannelse fra Harvard.

Fra foråret 2017 skal Steen Borgholm stå i spidsen for Ecco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Han kender både virksomheden og familien godt, Eccos nyudnævnte administrerende direktør,  Steen Borgholm. Og det er en af hovedårsagerne til, at det netop er ham, familien bag Ecco har udnævnt som skokoncernens nye topchef.

Steen Borgholm er 42 år og har været ansat i Ecco siden 2000, hvor han kom til virksomhedens finansafdeling. Efter nogle år skiftede han til salgssiden, hvor han først i tre år arbejdede for Ecco i Schweiz, og siden blev udnævnt til administrerende direktør for Ecco Canada, som han udviklede over en fireårig periode.

I 2010 blev Steen Borgholm udnævnt til regionaldirektør med ansvar for hele Asien, med base i Hong Kong, og i 2012 kom han tilbage til Danmrk og Bredebro, hvor han blev medlem af Eccos direktion.

Spørger man Steen Borgholm, hvorfor netop han blev udnævnt som selskabets næste administrerende direktør, parerer han i første omgang spørgsmålet.

»Jeg går ydmygt til værks,« siger Steen Borgholm med henviser alligevel til den tillid, han gennem mange års samarbejde er opbygget til Ecco-familien.

»Det er klart, at man i en familieejet virksomhed forholder sig til den relation og den tillid, der skal være fra familien til hele direktionen. Det er ikke bare tillid som sådan, men man skal også forstå hinanden og forstå, hvor familien gerne vil have virksomheden hen,« siger han og tilføjer:

»Det er helt afgørende, at kunne udleve det, som de som familie gerne vil med virksomheden.«

Foruden et stort kendskab til virksomheden og en tæt relation til familien har Steen Borgholm et cv, der både tæller den klassiske uddannelse for topchefer, cand.merc, og ledelsesuddannelse fra Harvard.

Steen Borgholm er 42 år og bor i Vejle med sin familie.