Her er Dongs mange milliard-salg

Dong Energy med topchef Henrik Poulsen har solgt voldsomt ud af sine ikke-kerneaktiviteter de seneste år. Selskabet er mere end i mål med sin plan for området.

Henrik Poulsen ved ekstraordinær generalforsamling i DONG, selskabet er for længst i mål med sine frasalg af ikke-kerneaktiviteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det eneste topchef Henrik Poulsen i Dong Energy har manglet, er et stort gult skilt med skriften "Udsalg", som han kunne hænge op over det sorte glas-hovedkontor i Gentofte.

For Dong Energy har solgt voldsomt ud af sine kerneaktiviteter de seneste år som en del af Poulsens mission om at strømline selskabet, frigøre kapital og nedbringe Dongs gæld.

Målet for frasalget af ikke-kerneaktiviteter var 10 milliarder kroner, og det er Dong Energy mere end i mål med.

Berlingske bringer her en oversigt over Dongs mange frasalg.

Februar 2013: Dong sælger sin polske vindforretning om indleder dermed sit kæmpe-udsalg. Prisen for de polske møller: 1,8 milliarder kroner.

Juni 2013: Dong Energy sælger sine danske landmøller til Sydenergi og pensionskassen PFA. Pris: 760 mio. kroner.

Juni 2013: Dong frasælger sin andel i det svenske vandkraftselskab Kraftgaarden AB til Voimapiha AB, som er et konsortium af svensk og finske energiselskaber: Pris: 4,5 milliarder kroner.

Juli 2013: Denne gang er det Mongstad kraftværket i Norge, som Dong Energy sælger. Køberen er Statoil. Pris: 1,7 milliarder kroner

Juli 2013: Dong sælger sin 25 pct. ejerandel i Stadtwerke Lübeck. Pris: 315 millioner kroner.

Oktober 2013: Dong sælger det britiske gaskraftværk, Severn. Pris: 3,1 milliarder kroner.

November 2013: Hovedkontoret i Gentofte skifter hænder, da Dong Energy sælger sit kontordomicil til ATP. Pris: 1,9 millarder kroner.

Oktober 2014: Dong sælger sin danske gaslagerforretning, Dong Storage, for 2,2 milliarder kroner.

Desuden har Dong lavet flere mindre frasalg som for eksempel de norske vindmølleaktiviter samt et handelsselskab i Holland. Ved salget af Mongstad - som vel at mærke ligger mindst 7,5 frasalgsmilliarder tilbage i tiden udtalte Henrik Poulsen:

"Med Mongstad-salget tager vi endnu et vigtigt skridt i realiseringen af vores
finansielle handlingsplan. Vi har nu solgt ikke-kerneaktiviteter for cirka 9
milliarder kroner i alt."

Dongs mange frasalg af anparter i havvindmølleparker tæller ikke med i koncernens plan for de 10 milliarder kroner i frasalg, og de er derfor ikke medtaget i denne artikel.