Her er dødens flyselskaber

Hvis du lider af flyskræk, skal du holde dig fra brasilianske, filippinske og mange asiatiske flyselskaber. De har nemlig en stor ulykkesstatistik modsat mange europæiske. Klik videre for at se de bedste og værste af slagsen.

Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flykoalitioner i luften, flystyrt i hav, jungle og kontorbygninger med hundredvis af døde til følge. Det kan gå gruelig galt, når uheldet ude ved flytransport. Og selvom man sjældent kan gardere sig mod tilfældigheder, så kan flyselskaberne i hvert fald gøre sit til, at holde ulykkesraten på et minimum qua uddannelse, stærkt materiel, kompetent personale og opprioriteret sikkerhed.

Visse selskaber fejler eklatant på disse områder, og det kan desværre også ses på ulykkesstatikken, hvor mange især asiatiske og sydamerikanske flyselskaber har hundredvis og menneskeliv på samvittigheden.


Se billederne: Dødens flyselskaber

Se billederne: Verdens sikreste flyselskaber

Omvendt findes der også selskaber, der kan prale af en fuldstændig ren ”straffeattest”.

Business.dk har sammenfattet de værste og de bedste flyselskaber målt på flyulykker i samarbejde med Financial Times Deutschland og Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (Jacdec).

Indekset er beregnet på baggrund af antal passagerer kontra hvor mange miles selskaberne har fløjet de seneste 30 år.

Klik her for at se hvilke selskaber, du med ro i sindet kan bestille din næste flybillet hos, og klik her for hvilke det ville være en god ide at tage et par beroligende piller inden afgang.