Her er den nye rorgænger hos PFA

Alt tyder på, at Allan Polack skifter en lang karriere i Nordea-koncernen ud med jobbet som øverste direktør i PFA Pension. Han går for at være en fagligt meget stærk person.

Rent privat har Allan Polack en passion for vin, hvilket han prøvede at gøre til sin levevej i 2000, men efter et år vendte han tilbage til Nordea, denne gang som chef for Nordea Liv og Pension. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Læs mere
Fold sammen

Han har prøvet at sælge vin til danskerne, men derudover har han haft en solid karriere i toppen af den nordiske bankverden. Om kort tid skal han til at sælge pension, da han sandsynligvis vil træde frem i rampelyset som øverste chef for landets største pensionsselskab i form af PFA Pension.

Den 55-årige Allan Polack ventes at blive udnævnt som ny topchef for PFA efter Henrik Heideby, som stoppede kort før jul. Det er lidt af et skifte. I dag har Allan Polack det overordnede ansvar for formueforvaltningen i Nordens største bank, Nordea Asset Management. Han har alle årene haft et sikkert greb om det faglige og har været med til at skabe flotte resultater på afkastsiden hos Nordea. Det er evner, han også vil få brug for i jobbet hos PFA, men oven i det skal han vænne sig til at spille en langt mere udadvendt rolle, end har han hidtil har gjort. Over for den brede offentlighed har Allan Polack altid været forholdsvis anonym.

Det har ikke været tilfældet for hans to tidligere forgængere i hans sandsynligvis nye job som koncerndirektør i, PFA. Det drejer sig om først Andre Lublin og senere Henrik Heideby. Begge var de på alle måder med til at sætte deres tydelige præg på den store pensionskoncern. Henrik Heideby sad over ti år på posten og var med til at få PFA til at vokse kraftigt, men i den senere tid har der været en del blæst om Henrik Heideby og hans rolle som koncernchef. Ligeledes har der gennem de senere dage i Berlingske Business været sået tvivl om PFAs forretningsmetoder.

Vellidt chef

Allan Polack er oprindeligt uddannet fra Handelshøjskolen i København. Efter endt uddannelse indledte han sin karriere som aktieanalytiker i det daværende Andelsbanken, der senere via diverse fusioner er blevet til en del af Nordea. Og med en enkelt afstikker som selvstændig vinsælger har Allan Polack været hele sit arbejdsliv i den store nordiske finanskoncern. Som ansvarlig for formueforvaltningen har han stået for at investere en gigantisk pengetank på mere end 1.500 mia. kr. Et job han fik efter, at den nuværende topchef for hele Nordea-koncernen Christian Clausen, forlod jobbet. Før det har han haft andre topposter i Nordea blandt andet for afdelingen for de rige kunder i Private Banking. I Nordea går han for at være en behagelig chef med et godt overblik. Han har en stor brancheindsigt i kapitalforvaltning og pension.

Rent privat har Allan Polack en passion for vin. Den prøvede han at dyrke ved at stifte eget firma, der online handlede med de fyldige dråber. Det gik ikke helt, som det skulle, og efter et år vendte han tilbage til Nordea. Denne gang som chef for Nordea Liv og Pension. Efter kun et år i det job, trådte han endnu et skridt op til den nuværende stilling.