Her er den danske IT-verdens nye frontfigur

Jørgen Bardenfleth er efter fire år gået af som formand for IT-Branchen og overlader roret til Cecilia Bonefeld-Dahl, som gennem mange år har arbejdet for at få flere kvinder på topposterne.

Cecilia Bonefeld Dahl er ny formand for IT-Branchen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske IT-branches organisation får ny formand - eller rettere forkvinde.

Efter fire år i stolen har Jørgen Bardenfleth valgt at trække sig. Han stoppede i sommeren 2013 hos Microsoft, hvor han siden 2004 har beklædt forskellige danske og internationale direktørposter men til sidst hellere ville stå på egne ben.

42-årige Cecilia Bonefeld-Dahl overtager formandsstolen. Hun er administrerende direktør for IT-virksomheden GlobIt og har gennem mange år arbejdet i IT-Branchen, blandt andet med stor iver for at få flere kvinder op på topjobbene i branchen. Dermed overgår formandsposten til en repræsentant for de mindre virksomheder.

Cecilia Bonefeld-Dahl har en SPRØK-uddannelse i international økonomi og sprog fra Handelshøjskolen i København (CBS) fra 1999, hvor hun allerede i tre år havde været hos IBM og først arbejdet som IT-kursusinstruktør, siden som leder af det nordiske markedsføringshold i IBM Global Services med ansvar for at indføre en ny nordisk IT-platform. I 2000-2003 var hun ansvarlig for en konsulentgruppe med speciale i forretningsrådgivning og havde TDC, Røde Kors, Novo og Danisco blandt kunderne.

I 2003 blev hun ansat hos konkurrenten Oracle med ansvar for kontakterne til partnere som f.eks. IBM i både Danmark og Island, og året efter blev hun direktør med ansvar for administrationen af de dengang 350 Oracle-medarbejdere i Danmark og flytningen af det nordiske salg fra Dublin til Danmark. I 2006 udnævntes hun til nordisk direktør med ansvar for administration og salgsstøtte i Oracle Norden med små 1.000 ansatte.

Året efter rykkede hun ind som administrerende direktør for IT-nichevirksomheden MBit-Consulting, som hun var med til at udbygge, samtidig med at hun engagerede sig mere udadvendt i det danske IT-brancheliv og hentede erfaringer og viden fra Kina, som Danmarks Eksportråd i dag drager nytte af.

Jørgen Bardenfleth har, siden han forlod Microsoft, engageret sig i utallige bestyrelser, blandt andet som formand for forskerbyen Symbion i København, og var senest formand for IKT-Vækstteamet, regeringens arbejdsgruppe, som i januar præsenterede sine bud på, hvordan Danmark kommer tilbage i verdenseliten.

Hans mange bestyrelsesposter gør, at han ikke længere har tid til at fortsætte i IT-Branchen, hvor han gennem 18 år har siddet i forretningsudvalget.

I den nye bestyrelse indtræder også Jørgen Jakobsen fra CSC Danmark, administrerende direktør for Microsoft Danmark, Niels Soelberg, og Kim Nielsen fra Canon Danmark. Næstformand er Freddy Lykke fra Cetrea.

IT-Branchen dækker omkring 90 procent af de danske IT-virksomheder.