Her er de virkelig gode reklamer

The Good Report er på gaden: Ranglisten over det forgangne års mest innovative og værdifulde kampagner for en god sag. De fleste kampagner er for ministerier, fonde eller NGO’er, men der er også et par kendte, kommercielle brands med i det gode selskab.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes gode reklamer - og så findes der virkelig gode kampagner.

Sidstnævnte - altså de kampagner, der har til formål at skabe opmærksomhed om en god sag, flytte holdninger og skabe en bedre verden - har ikke altid fået helt den samme opmærksomhed som førstnævnte, og det var da også en af årsagerne til, at The Good Report sidste år så dagen lys for første gang.

Bag rapporten, der udkom for første gang i april 2014, står organisationen ACT Responsible sammen med The Gunn Report, en af de mest kendte rangliste-kreatører i reklamens verden, og netop nu er listerne for 2014 blevet offentliggjort. Det beretter Markedsføring.dk.

Og de afslører, at kampagnen ”Auto Complete Truth” for FN-organisationen UN Women fra reklamebureauet Memac Ogilvy & Mather i Dubai er årets bedste (se film under artiklen).

Fremtidsmoderen også hædret

På andenpladsen kommer ”Houses” fra Banamex, Citigroups mexicanske afdeling, fra Publicis Mexico - og tredjepladsen indtages af den meget omtalte Cannes-prisbelønnede ”Dear Future Mom” for den italienske Downs-organisation CoorDown fra Saatchi & Saatchi.

Også et par kommercielle brands har sneget sig ind i Top 30: Fx indtager Chipotles ”The Scarecrow” en 15. plads, mens Coca-Colas ”Small World Machines” får 17. pladsen.

Rapporten byder i øvrigt på flere lister: De bedste kampagner for en god sag, de mest succesfulde bureauer inden for Good Cause Marketing, de bedste bureau-netværk - og de bedste annoncører på området.

I følge Markedsføring.dk er listerne skabt ud fra ACT Responsibles databaser og årets Gunn Report, og i alt 854 kampagner, 578 bureauer, 673 annoncører fra 71 lande er bedømt.

Du kan se en oversigt over alle 2014-ranglisterne via Markedsføring.dk her.

Se vinder-filmen her og case-study nedenunder.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IkNlGuW-0g8

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lcwAZtK5IJo