Her er de regionale vindere i Entrepreneur of the Year

Seks regioner, seks vindere. Alle som én imponerer de regionale vindervirksomheder i virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year.

EY Entrepreneur of the Year i Bella Center. Fynske Micro Matic endte med at overstråle alle til Entrepreneur of the Year. På billedet ses vindervirksomhedens repræsentanter; Peter Vejgaard, direktør Søren K. Vilby, Thomas Stenager og Jørn Jensen .Den 24. november 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fyn: Micro Matic

I Odense ved man, hvordan man skænker en god fadøl. På flere måder. Byen huser nemlig mere end beværtninger – her ligger også en af verdens ledende leverandører af fadølsanlæg og de komponenter, der indgår i dem. Virksomheden er Micro Matic A/S, og den er både regional vinder i Entrepreneur of the Year og landsvinder.

Den fynske succes er ikke kommet hen over natten. Virksomheden er oprindeligt stiftet helt tilbage i 1953 og har siden haft et langt og omskifteligt liv. Det ændrer dog ikke ved, at den under ejerskabet af de kendte erhvervs­personligheder Carl Christian Nielsen og Svend-Aage Nielsen i dag er blevet transformeret til en topmoderne, global virksomhed med 1.500 ansatte, en omsætning på over to mia. kr. og et overskud på 200 mio. kr.

Micro Matic er til dagligt ledet af direktør Søren K. Vilby. Han kan se tilbage på en række heftige vækstår, hvor udviklingen i høj grad var forankret i de tørstige ganer og smagsløg.

»Der er flere ting, der har drevet vores vækst. Én ting er selvfølgelig, at bryggerier og beværtninger gerne vil have vores produkter, men noget helt andet er den fremkomst af mikrobryggerier, der de seneste 25 år har præget markedet – specielt i USA. Kunderne vil i dag have valgmuligheder, og det har været fantastisk for os,« siger han.

»Men det er også heri, vores fremtidige udfordring ligger. Markedet kommer næppe til at vokse helt så meget mere. Nu skal vi bide os fast i markedsandelen. Så vores fremtidige vækst kommer til at bero på opkøb og innovation. Det er nu nogle af vores fokusområder,« siger direktøren.

De øvrige regionale vindervirksomheder: