Her er de nominerede til københavnsk erhvervspris

Tolv københavnske virksomheder er nu blevet indstillet til Københavns Erhvervspris, der blev lanceret i marts. Prisen hædrer virksomheder, som udmærker sig inden for vækst, innovation, socialt ansvar og miljø.

København har fået en erhvervspris, og de nominerede til prisen er nu offentligjort. I dommerkomiteen sidder blandt andre de københavnske borgmestre - fra venstre: Morten Kabell (EL), Anna Mee Allerslev (RV) og Frank Jensen (S). Arkivfoto fra kommunalvalget i 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En cateringvirksomhed med eget spisested i Blågårdsgade på Nørrebro, en grøn frisør med egen linje af svanemærkede produkter, en tegnestue, der laver bæredygtige københavnske byggeprojekter og et madmarked på Vesterbro.

Det er et udpluk af de tolv virksomheder, som er blevet nomineret til Københavns Erhvervspris. Prisen uddeles for første gang den 13. juni i år til tre virksomheder og er etableret som et led i Københavns Kommunes arbejde med at gøre København til en attraktiv erhvervsby.

»De nominerede virksomheder går forrest for at skabe arbejdspladser og tage socialt ansvar. De bidrager til at gøre København til en attraktiv by, hvor vækst og livskvalitet går hånd i hånd,« udtaler overborgmester i København, Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen blev lanceret i marts i år og ligger i tråd med et årelangt ugunstigt københavnsk erhvervsliv. I Dansk Industris årlige rangliste over lokalt erhversklima indtog København sidste år en 85. plads blandt listens 96 kommuner. Tilbage i 2012 lå København på en 70. plads på listen.

Københavns Kommune har dog arbejdet aktivt på at gøre det nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i byen. Blandt andet har kommunen etableret Københavns Erhvervshus. Her kan virksomheder få gratis hjælp til rekruttering af medarbejdere og iværksættere kan få rådgivning og kurser. Desuden etablerede kommunen i 2014 Københavns Erhvervsråd, der skal styrke indsatsen for at skabe arbejdspladser og vækst i København.

Og det er netop virksomheder, der formår at skabe arbejdspladser og vækst, som Københavns Erhvervspris hylder, mener Anne Mee Allerslev (RV), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

»Vi har et klart mål om at få endnu flere københavnere i arbejde. Derfor er jeg glad for, at vi har så mange innovative virksomheder i København. Vi har brug for virksomheder, der viser vejen og skaber nye arbejdspladser via innovative løsninger,« udtaler hun i en skriftlig kommentar.

Det er en dommerkomité bestående af de fire københavnske borgmestre Frank Jensen (S), overborgmester, Anne Mee Allerslev (RV), beskæftigelses- og integrationsborgmester, Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester samt medlemmer af Københavns Erhvervsråd, der skal udpege de tre endelige vindere.

Københavns Erhvervspris bliver uddelt på Københavns Rådhus den 13. juni 2016.