Her er de farligste mobiltrusler

Truslen fra mobil malware er steget markant, mener Symantec.

Foto: ComON.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Malware-inficerede mobilapplikationer er et stigende problem, og det har nu fået Symantec til at lave en liste med de mest alvorlige mobiltrusler. Ifølge Symantecs Internet Security Threat Report er mængden af ​​mobiltrusler steget kraftigt i 2011. Problemet har nået en størrelse, hvor man ikke længere kan tillade sig at ignorere det. Det mener ihvertfald sikkerhedsleverandøren, som selvsagt også har en interesse i at sælge løsninger der beskytter mobile enheder.

"De fleste har hørt, at der findes skadelige mobilapps derude, men antallet af trusler vil vokse ligeså hurtigt, som antallet af mobilbrugere stiger. Derfor er det vigtigt at vise, hvordan disse applikationer ser ud, så man ved, hvad man skal være opmærksom på, hver gang man henter nye, "sjove" apps til mobilen," siger Peter Schjøtt, sikkerhedsekspert hos Norton fra Symantec.

Nedenfor er listen over årets farligste mobiltrusler fra Norton. I toppen af listen er piratkopierede mobilspil, der bruges til at indsamle brugernes personlige informationer. Den mobile malware er typisk maskeret som spil eller andre populære applikationer som musikapps og sexsider. Mange af dem findes i Android Market og derfor kan det være svært at skelne dem fra legitime applikationer.