Her er de 15, der slap gennem elevator-testen i Berlingske Business Boost

15 iværksættervirksomheder er gået videre til finalen i Berlingske Business Boost-konkurrencen efter at have præsenteret deres idé for Mofibo-stifter Morten Strunge i en elevator. De får nu 15 minutter til at sælge deres idé til fem af landets mest kendte iværksættere.

STATUM vil skaffe personligheder til dansk erhvervsliv

Alexander Kragh og Nicolas Jørgensen fra STATUM. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København Ø

Hvem: Alexander Kragh og Nicolas Jørgensen

Hvad: Rekrutteringsplatform, der gennem algoritmer og maskinlæring matcher menneskers personlighed med en virksomhed, der har en kultur, som de vil trives i. Dermed flyttes fokus fra erfaring og uddannelse til fokus på personlighed. Målgruppen er kandidater inden for salg og marketing samt folk i job, der er passivt jobsøgende på den ene side, og virksomheder med største vækstbehov på den anden side.

Hvornår: Platformen er under udvikling. Forventet omsætning i 2017: 600.000 kr.

Cimmerse vil gøre webshops tredimentionelle

Casper Fabricius fra Cimmerse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København K

Hvem: Casper Fabricius

Hvad: B2B-platform for webbaserede løsninger i 3D, Virtual Reality og Augmented Reality. Med får webshops og virksomheder mulighed for at præsentere deres produkter på nettet i 3D både med og uden VR/AR-briller.

Hvornår: I tidlig test hos de første kunder. Virksomheden blev etableret i januar 2017. Samlet investering cirka 100.000 kr.

Gaest.com vil revolutionere mødeindustrien

Morten Strunge i elevatoren med Anders Boelskifte Mogensen fra Gaest.com. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Aarhus C

Hvem: Anders Boelskifte Mogensen og Corey Morris

Hvad: En platform til mødeindustrien, som gør det hurtigt for forretningsfolk, konsulenter og projektledere at finde, booke og udleder steder til møder, workshops og konferencer.

Hvornår: Stiftet i 2015 og gik i luften i januar i år. Samlet investering: 13 mio. Kr. Forventer omsætning på 1,5 til to mio. kr. i 2017.

Kostner Group hjælper it-chefer med at spare millioner

Co-founder og CEO Helle Næsager og marketingmedarbejdere Emil Dahlberg Jensen fra Konstner Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København N

Hvem: Helle Næsgaard og Mikkel Næsager

Hvad: Et værktøj baseret på kunstig intelligens, der på få timer kan hjælper it-chefer med at se, hvor der er besparelser at hente i deres it-infrastruktur, og træffe strategiske beslutninger på baggrund af egne data. Kostner kan komme med anbefalinger til fremtidig drift, herunder økonomisk optimering af softwarelicenser.

Hvornår: Forventer en omsætning på tre mio. kr. I 2017. Er i positivt cashflow og har ikke modtaget investeringer, men vil gerne have investorer med nu for at kunne vokse hurtigere.

Care4farm holder temperaturen i kartoffelkulen

Niels Bjerre fra Care4Farm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Kolding

Hvem: Niels Bjerre

Hvad: Et trådløst målespyd, som hjælper landmænd med at holde styr på temperaturen, når landmændene lagre korn, majs, rapsfrø, solsikkefrø eller kartofler i laden eller i markkuler. Landmanden får advarsel, hvis temperaturen bliver for høj eller for lav, og kan på den måde bevare kvalitet og værdi af afgrøderne.

Hvornår: Er på markedet. Omsætning indtil nu cirka to mio. kr. Investering: 80.000 kr.

LuggageHero vil gøre livet lettere for AirBnb-gæster

Jannik Lawaetz fra LuggageHero Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København K.

Hvem: Jannik Lawaetz

Hvad: En platform, der giver airbnb-gæster mulighed for at opbevare deres bagage i lokale butikker, cafeer, restauranter og hoteller, mens de oplever byen. Det giver supplerende indkomst til udbyderen, mens airbnb-gæsten slipper for at slæbe rundt på bagagen.

Hvornår: Servicen udbydes i dag i København og London. Er på vej i New York. Nuværende omsætning: Gennemsnitlig 150.000 kr. månedligt. Samlet investering: godt 3,1 mio. kr.

Center Logistik vil løse trafikproblemerne i Københavns Indre By

Poul Kristensen fra Center Logistik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København K.

Hvem: Poul Kristensen

Hvad: Et datasystem, som sikrer at pakker fra forskellige distributører samles, så de leveres på en gang. Det skal f.eks. mindste antallet af varebiler i Københavns indre by. Målgruppen er i første omgang danske distributører, som PostNord og GLS, Coop, Arla, Dansk Supermarked, m.fl.

Hvornår: Systemet har været i funktion i Københavns Lufthavn i fire år.

SquidHub vil skabe orden i koordineringskaos

Andreas Overbeck fra SquidHub. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Lyngby

Hvem: Andreas Overbeck

Hvad: En løsning, der kombinerer huskelister, kalendere, fildeling og kommunikation i én app, som kan tilgås på både web, iPhone og Android. Et forsøg på at lave en simpel løsning til 90 pct. af befolkningen, når de skal koordinere private og arbejdsmæssige projekter.

Hvornår: Produktet er gratis og på markedet nu. I 2018 rulles premium features efter planen ud. Investering: mere end to mio. Kr.

First-8 vil underviser danskerne i førstehjælp

Mark Nilsson og Anders Kjærsgaard fra First-8. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Aarhus

Hvem: Mark Nilsson og Anders Kjærsgaard

Hvad: En landsdækkende virksomhed, som underviser i førstehjælp og brug af hjertestartere. Virksomheden skal tage konkurrencen op med de dominerende aktører. Bruger certificerede førstehjælpsinstruktører fra Livgarden. Henvender sig til både virksomheder og private.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i to år. Omsætning i 2017 ventes at lande på fire til fem mio. kr. Har investeret 40.000 kr. af egen lomme.

Gonio VR gør fysioterapi nemt gennem virtual reality

Jesper Aggergaard og Ege Jespersen fra Gonio VR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Valby

Hvem: Jesper Aggergaard og Ege Jespersen

Hvad: Fysioterapi gennem vitual reality. Værktøjet måler leds bevægelighed og smerteniveau og ud fra disse informationer genereres spil og aktiviteter, der automatisk tilpasses patientens niveau. Det sker ved hjælp af simpel maskinlæring. Kan spare tid i forhold til screening og dokumentation på hospitaler. Målgruppen er hospitaler, kommunale genoptræningscentre og på sigt private i hjemmet.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i godt et år. Omsætning indtil nu: 9.000 kr. Investering: 100.000 kr.

Krizo sender store virksomheders krisehåndtering op i skyen

Morten Strunge i elevatoren med Peter Kruse fra Krizo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København N

Hvem: Emil Pfeiffer Stenbøg og Peter Kruse

Hvad: En mobil, cloud-baseret krisehåndteringsplatform, som strukturerer beredskab, håndtering, dokumentation af opgaver samt kommunikation ved kriser og større driftsforstyrrelser. Målgruppen er organisationer med mere end 1.000 ansatte. Især børsnoterede virksomheder, og virksomheder med kritisk infrastruktur.

Hvornår: Har arbejdet med idéen i snart to år. Betaversion er klar. Ingen omsætningen. Samlet investering: 800.000 kr.

Lematik Nordics vil sende foodtrucks ud i de danske gader

Kjeld Guldmann og Martin Rahn fra Lematik Nordics. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Vejle

Hvem: Kjeld Guldmann, Tina Bundgaard og Martin Rahn

Hvad: Mobile salgsenheder til salg af mad og drikkevarer, primært foodtrucks og foodtrailere, til kunder, der er etablerede eller ønsker at at starte op i streetfood branchen.  Er officiel nordisk forhandler for Food Truck Company.

Hvornår: Etableret 16. august 2017. De første tre ordre med en omsætning på cirka 2,7 mio. kr. er angiveligt i hus til levering i de kommende måneder. Samlet investering: 650.000 kr. fra ekstern investor samt tre stiftere uden løn i tre måneder.

Measurelet har opfundet et toilet, der kan måle urin og afføring

Marie Bagger og Louise Bangsgaard fra Measurelet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København Ø

Hvem: Louise Bagsgaard og Marie L. Bagger

Hvad: Et teknologisk toilet til sundhedssektoren, som kan veje/måle mængden af urin og afføring og sende data direkte til journalen. Målgruppen er sundhedsvæsnet, patienten, sygeplejersken og lægen.

Hvornår: Har arbejdet med idéen siden februar 2017. Har endnu ikke etableret en virksomhed. Investering: Cirka 30.000 kr.

Low-Fi vil gøre din stue til en koncertsal

Stine Hulvej og Karsten Kjems fra Low-Fi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: København Ø

Hvem: Stine Hulvej

Hvad: Et globalt peer-to-peer-fællesskab og en deleøkonomiske markedsplads for live musik. Den økonomisk driver i musikøkonomien i dag er livemusik. Ambitionen er at være en Airbnb for livemusik, som giver nem adgang til booking af livemusik i hele verden. Målgruppen er alle, der vil have en musikoplevelse, og målet er at forbinde musikelskere i alderen 27-60 år med upcoming talenter og uafhængige musikere.

Hvornår: Platformen ventes lanceret i slutningen af november 2017. Samlet investering: godt 550.000 kr., heraf 450.000 fra Innovationsfonden. Omsætning siden launch af første version: 300.000 kr.

Shelter Bricks vil bygge huse og lejre af genbrugsplast

Søren Berg fra Shelter Bricks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Hvor: Frederiksberg

Hvem: Søren Berg

Hvad: Et sammenklappeligt byggemodul i genbrugsplast til at bygge huse med. Samles uden brug af værktøj. Idéen er at aftage store mængder af genbrugsplast og f.eks. bruge det til huse i UNHCRs flygtningelejre. Produktionsenheder skal opbygges lokalt.

Hvornår: Har udelukkende arbejdet på prototyper, og har endnu ikke etableret et firma. Samlet investering indtil nu: 270.000 kr.

 

Note: Iværksætterne er præsenteret i tilfældig rækkefølge.

Kilde: Iværksætternes egne oplysninger til Berlingske Business Boost.

LÆS MERE