Her er danskeren der kan blive den næste topchef i hollandsk storbank

Den teknologikyndige bankmand Christian Bornfeld kan være på vej til at blive forfremmet i ABN Amro, skriver Bloomberg.

Foto: Arkiv: Piroschka van de Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Navnet er Christian Bornfeld.

Han er ukendt for de fleste danskere, men ikke for den hollandske storbank ABN Amro. Han har været chef for innovation og teknologi i ABN Amro siden december 2017 samt direktionsmedlem i lidt over et år.

Nu rygtes den 42-årige dansker ifølge hollandske medier som kandidat til stillingen som administrerende direktør i ABN Amro, skriver nyhedsbureauet Bloomberg fredag.

63-årige Kees van Dijkhuizen, nuværende topchef i den statskontrollerede hollandske bank, forlader ABN Amro til april næste år, når hans periode udløber. Han blev placeret i chefstolen i 2017 af den hollandske regering, som søgte en, der var mindre bankmand og mere embedsmand end Chris Vogelzang, som ellers var kronprins i den hollandske bank. Chris Vogelzang er i stedet for nylig tiltrådt som topchef i Danske Bank.

PR-foto af Christian Bornfeld. Fold sammen
Læs mere

Christian Bornfeld kom til ABN Amro fra en stilling som chef for Digital Banking i Nordea. Han var derudover en af de ansvarlige for Nordeas kernebankplatform til 10 milliarder kroner.

Da Christian Bornfeld blev hentet til ABN Amro, udtalte bankens nu forhenværende formand for ABN Amros repræsentantskab, Olga Zoutendijk:

»Hans stærke track record og betydelige erfaring inden for IT i banksektoren gør ham velegnet til at være ABN Amros nye chef for innovation og teknologi. Eftersom innovation, teknologi og digitalisering har vores største fokus, vil Bornfeld blive en del af koncerndirektionen.«

Før ansættelserne i henholdsvis Nordea og ABN Amro har Christian Bornfeld arbejdet i Danske Bank i fem år. Inden da var han otte år i IBM-koncernen. Christian Bornfeld er uddannet økonom ved Københavns Universitet og har desuden gennemført et efteruddannelsesforløb ved London Business School.