Her er Danmarks hurtigste villasælgere

Ejer du et hus på under 100 kvadratmeter i Albertslund Kommune, behøver du næppe være nervøs for en lang liggetid på boligmarkedet.

Foto: Bjarke Bo Olsen. Prøvehus på Birkelundsvej i Albertslund. Husene er bygget af Lind og Risør. Husene har store vinduer, og derved et godt lysindfald. Her i stuen.
Læs mere
Fold sammen

En ny statistik fra Boliga.dk viser, at små huse i kommunen på den københavnske vestegn bliver solgt hurtigere end samtlige andre husstørrelser i samtlige kommuner i resten af landet.

Med en salgstid på 63 dage er snittet betragteligt under landsgennemsnittet for huse under 100 kvadratmeter, som bliver solgt efter 170 dage i snit, og i de næste kategorier, 100-140 kvm. og 140+ kvadratmeter ligger Albertslund Kommune også lunt i svinget med salgstider på henholdsvis 69 og 108 dage. Det skriver Boliga.dk.

Generelt er der ellers ikke den store forskel på salgstiderne for små- og mellemstore huse.

På landsplan er der blot fire dages difference, henholdsvis 170 dage og 174 dage, mens det tager noget længere tid at afsætte huse på over 140 kvadratmeter.

Her har sælgerne ventet 216 dage i snit på køberne.

Fart på i hovedstadsregionen
Opgørelsen viser, at Region Hovedstaden giver alle andre regioner baghjul på listen over de hurtigste hussalg, og det er uanset hvilken størrelse, husene har.

I det seneste år er husene i hovedstadsregionen på under 100 kvadratmeter blevet solgt på 117 dage i snit, mens villaer på mellem 100-140 kvadratmeter er blevet afsat efter 120 dage i snit og boliger på over 140 kvadratmeter er blevet købt efter 149 dage i gennemsnit.

i Region Midtjylland er det ifølge Boliga huse på mellem 100-140 kvadratmeter, som er blevet solgt hurtigst - 173 dage i snit - og i Region Nordjylland og Region Sjælland er det de mellemstore huse, som bliver solgt hurtigst. Begge steder har det taget 196 dage.

I Region Syddanmark er det derimod de mindste huse, som hurtigst har fundet købere efter 189 dage i snit.

Se hvor hurtigt din husstørrelse bliver solgt i din kommune

*Der er kun udregnet en gennemsnitlig salgstid, hvis der er solgt minimum 20 villaer/rækkehuse i hver størrelseskategori i kommunerne.  Opgørelsen er lavet på baggrund af tinglyste hushandler fra 21. september 2015 og et år tilbage. Salgstiderne er udregnet på baggrund af annoncerede og tinglyste salg via ejendomsmæglere og Boliga Selvsalg.