Her er Danmarks fem nye biotekselskaber

Fem nye danske biotekselskaber så dagens lys sidste år. Det er det laveste antal opstarter siden 1998.

Foto: SEBASTIAN DERUNGS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot fem nye biotekselskaber trodsede kapitaltørken og kastede sig ud i virksomhedsdrift i 2010. Det viser den årlige opgørelse fra brancheorganisationen Dansk Biotek.

Det er det laveste antal siden 1998 og meget langt fra rekordårene i 2000 og 2001, hvor henholdsvis 18 og 19 biotekselskaber så dagens lys.

Her er de fem selskaber, hvor af de to dog har samme stifter:

Concit Pharma - udvikler et nyt lægemiddel til behandling af visse neurologiske sydomme med særlig fokus på Parkinsons sygdom.

Conrig Pharma - arbejder på at udvikle et nyt lægemiddel på mod såkaldt atopisk eksem. Har samme stiftere som Concit Pharma.

Concit og Conrig Pharma har begge fået startkapital fra Seed Capital.

ExpreS2ion - tilbyder services, der relaterer sig til kloning, cellelinjer, vektorer, m.m. Selskabet er et spin off fra det russisk-norske biotekselskab Affitech, der er børsnoteret i København.

Minervax
- udvikler en vaccine mod Gruppe B streptokok-infektioner. Har fået startkapital fra Seed Capital.

Nanoference - udvikler teknologi, som ved hjælp af nanopartikler målretter såkaldt siRNA-molekyler mod de ønskede dele af kroppen. Spin out fra Aarhus Universitet. Er etableret med midler fra Novo A/S. Selskabets hjemmeside er under opbygning. Læs mere om selskabet og dets teknologi her.