Her er Danmarks bedste analytiker

Investeringsbanken Carnegie er nordisk mester i børsanalyse, viser ny stor undersøgelse. Lars Topholm, der blandt andet dækker Pandora og Novozymes i Carnegie, er samtidig kåret til bedste analytiker i Norden efterfulgt af en lang række af hans kollegaer fra Carnegie.

Foto: LARS LYDEN

Undersøgelsen er foretaget af analysebureauet Extel, der har gennemført mere end 15.000 interview blandt primært europæiske investorer. Topholm beholder med valget den førsteplads, som han også indtog sidste år. Carnegie kan glæde sig over, at de seks af første pladser går til investeringsbanken, mens Novo Nordisk-analytikeren Michael Novod fra Nordea på syvendepladsen er første analytiker fra et andet hus.

»Vi er meget stolte af, at investorerne igen i år tildeler Carnegie topplaceringen i Extel undersøgelsen. Når Carnegies analytikere, også klarer sig så flot på de individuelle rankings, med de seks første pladser og i alt 7 Carnegie analytikere på Top 10, så er det selvsagt meget tilfredsstillende,« siger Jakob Bastholm, der er chef for Carnegie i Danmark.

Topholm er i branchen blandt andet kendt for nogle gange at gå mod den gængske opfattelse af en aktie, og han holder sig ikke tilbage med at gøre det klart for topcheferne, når han er uenige med dem.

Blandt Carnegie topanalytikere findes også Niels Granholm-Leth, der er analysechef i bankens danske del og blandt andet dækker flere medicoselskaber.

»Vi anser det for et udtryk for tillid og en anerkendelse af vores arbejde. Det er et stort klap på skulderen til hele det nordiske team, som yder en kæmpe indsats for at levere den bedste rådgivning til investorerne,« siger Bastholm.

Undersøgelsen viser, at Carnegie er samlet nummer et efterfulgt af ABG, Danske Bank og Nordea.

»Det er dejligt at få anerkendelse, men vi ved også godt, at man ikke bare kan hvile på laurbærrene. Vi ønsker at fastholde Carnegies topplacering, og vi arbejder hele tiden på at forbedre os, hvor det er muligt, så vi kan leve op til kundernes berettigede høje forventninger til os,« siger Bastholm.

Rundspørgen fra Extel konkurrerer med en anden årlige stor undersøgelse, som svenske Prospera udarbejder. Men mens Extel er baseret på europæiske og nogle amerikanske investor fokuserer Prospera primært på de lokale investorer nordiske investorer.. Og de har et lidt andet syn på børsmæglerhusene. I Prosperas undersøgelse fra 2016 vandt Danske Bank foran Nordea, mens Carnegie måtte tage til takke med en fjerdeplads.