Her er byerne med de største boliger

Mens husejerne på Frederiksberg har plads til en mindre børnehave, må villaejerne i Odense SØ nøjes med halvt så meget plads.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

En ny statistik fra boligsiden Boliga.dk, der har trukket data fra BBR-registret viser, at boligejerne i landets dyreste områder også er dem, der har mest albueplads.

Således troner villaejerne i Frederiksberg C højest i opgørelsen med huse, der breder sig ud over 233 kvadratmeter i snit, mens det nordsjællandske kyst-bælte med Skodsborg, Klampenborg, Rungsted Kyst, Hellerup og Charlottenlund indtager de følgende pladser med gennemsnitlige villastørrelser på mellem 179 og 199 kvadratmeter.

Ønsker man en stor bolig i Jylland, bør man overveje at tage et smut forbi Lintrup i Sønderjylland, som i gennemsnit byder på de største huse vest for Lillebælt med i alt 155 kvadratmeter i snit.

Er man mange i familie, kan der til gengæld blive lidt trangt i Odense SØ, der i gennemsnit har landets mindste huse.

Her må man nøjes med 105 kvadratmeter bolig, altså et godt stykke under landsgennemsnittet på 130 kvadratmeter.

Stort i Klippinge

I gennemsnit er en dansk ejerlejlighed 77 kvadratmeter, og ingen byer overgår størrelsen i Klippinge i Sydsjælland, hvor de 38 stk. er registreret med et gennemsnit på 116 kvadratmeter.

Frederiksberg C snupper topplaceringen i hovedstaden med lejligheder, der breder sig ud over 105 kvadratmeter i snit, mens landets mindste etageboliger befinder sig i Idestrup på det sydlige Falster, hvor beboerne i snit må klemme sig sammen på 50 kvadratmeter.

Se hvor store boligerne i din by er:

Se huse her

Se lejligheder her

Læs mere på Boliga.dk