Her er byerne med de største boliger

Mens husejerne på Frederiksberg har plads til en mindre børnehave, må villaejerne i Odense SØ nøjes med halvt så meget plads.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny statistik fra boligsiden Boliga.dk, der har trukket data fra BBR-registret viser, at boligejerne i landets dyreste områder også er dem, der har mest albueplads.

Således troner villaejerne i Frederiksberg C højest i opgørelsen med huse, der breder sig ud over 233 kvadratmeter i snit, mens det nordsjællandske kyst-bælte med Skodsborg, Klampenborg, Rungsted Kyst, Hellerup og Charlottenlund indtager de følgende pladser med gennemsnitlige villastørrelser på mellem 179 og 199 kvadratmeter.

Ønsker man en stor bolig i Jylland, bør man overveje at tage et smut forbi Lintrup i Sønderjylland, som i gennemsnit byder på de største huse vest for Lillebælt med i alt 155 kvadratmeter i snit.

Er man mange i familie, kan der til gengæld blive lidt trangt i Odense SØ, der i gennemsnit har landets mindste huse.

Her må man nøjes med 105 kvadratmeter bolig, altså et godt stykke under landsgennemsnittet på 130 kvadratmeter.

Stort i Klippinge

I gennemsnit er en dansk ejerlejlighed 77 kvadratmeter, og ingen byer overgår størrelsen i Klippinge i Sydsjælland, hvor de 38 stk. er registreret med et gennemsnit på 116 kvadratmeter.

Frederiksberg C snupper topplaceringen i hovedstaden med lejligheder, der breder sig ud over 105 kvadratmeter i snit, mens landets mindste etageboliger befinder sig i Idestrup på det sydlige Falster, hvor beboerne i snit må klemme sig sammen på 50 kvadratmeter.

Se hvor store boligerne i din by er:

Se huse her

Se lejligheder her

Læs mere på Boliga.dk