Her er bankerne der brænder sig på OW Bunker

Nordea er en af hovedbankerne i syndikatet bag det kriseramte OW Bunker. I alt har selskabet 13 bankforbindelser, som alle risikerer tab.

Nordea er en af bankerne bag det kriseramte OW Bunker. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syndikatet af banker, som natten til torsdag sagde nej til at forlænge oliehandelsselskabet OW Bunkers kreditter og dermed sendte selskabet i rekonstruktion, er anført af blandt andet Nordea. Også Danske Bank er med i syndikatet.

I alt har selskabet 13 bankforbindelser, som alle risikerer tab på den kreditfacilitet på 700 millioner dollar, som de har stillet til rådighed for selskabet.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger er fordelingen nogenlunde jævn. Dvs. at ingen af de 13 banker til syneladende står til massive nedskrivninger.

Sammen med Nordea er de ledende banker i syndikatet ING og Rabobank. Derudover består det af 10 banker: Danske Bank, ABN Amro, Natixis samt Commerxbank Aktiengesellschaft, Credit Agricole, Deutsche Bank, Fifth Third Bank, Société Générale, Standard Chartered Bank og UBS AG.

Pressechef i Nordea, Stephan Ghisler-Solvang, siger:

»Vi er chokerede over meddelelsen fra selskabet. Det her er en ulykkelig situation for alle, ikke mindst de ansatte i selskabet og investorerne. Vi kan ikke kommentere det konkrete kundeforhold, men vi forventer ikke, at vores generelle nedskrivningsbehov vil blive ændret.«

Berlingske Business har været i kontakt med Danske Bank, som meddeler, at man ikke kommenterer på enkeltkundeforhold.

OW Bunker har kastet håndklædet i ringen, efter et bedrageri til 125 mio. dollar i Singapore samtidig med, at tabene på fejlslagne oliehandler er vokset til 150 millioner dollar. Egenkapitalen er tabt, og natten til torsdag stod det klart, at bankerne ikke er parat til at komme selskabet til undsætning.