Her er anmeldernes dom: Windows 10 bliver en kæmpesucces

Det nye Windows-styresystem, Windows 10, er ude, og anmelderne er klar til at smide alle de tidligere versioner i skraldespanden.

Windows 10 er ude onsdag, og for mange virksomheder vil det være et velkomment farvel til Windows 8 eller en fin opgradering fra Windows 7. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: JUNG YEON-JE/AFP Photo/Scanpix,
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en slags livets cyklus for pc-brugere. Der kommer en dårlig Windows-version, der kommer en god Windows-version, der kommer en dårlig Windows-version. Heldigvis er tiden kommet til den gode Windows-version nu.

Det tyder alt i hvert fald på, hvis man skal tro de anmeldere, der siden den nyeste version kom på gaden - eller tilgængelig til download. Windows 10 er mere end bare den næste version, hvis man skal tro Microsoft. For fremtiden skal virksomheden finjustere og tilpasse Windows 10, så den kan bruges i mange, mange år frem.

»Microsoft har været igennem en enorm transformation, og Windows 10 er lige så stort, som da vi lancerede Windows første gang,« sagde Jasper Hedegaard Bojsen, direktør for Platform Innovation hos Microsoft i Danmark til Berlingske fredag.

Windows 10 kan hentes gratis det første år.

Halleluja for startmenuen

Anmelderne viser stor enighed om resultatet af Windows' seneste bestræbelser.

»Hvis man går ud fra, at Microsoft kan gøre det af med de små fejl, der er i den første udgave, vil det gøre computere bedre for milliarder af mennesker,« skriver the Verge om den nye Windowsversion.

De skriver, at det er en fornøjelig overraskelse, at Start-menuen er tilbage, som vi kender den: I nederste venstre hjørne. Over en bred kam er The Verge meget begejstrede over den nye udgave af verdens mest populære styresystem. Der er dog enkelte knaster. De anbefaler nemlig, at man venter med at opgradere til 10'eren, indtil Microsoft udsender den første serviceopgradering til styresystemet. Så skulle alle børnesygdommene være håndteret.

Cnet.com er også positive og kalder Windows 10 en »enormt forbedret vision for fremtiden.« De fremhæver den nye browser, Edge, der erstatter udskældte Internet Explorer og den intelligente, virtuelle assistent Cortana, der fungerer på cirka samme måde som SIri på Apples syresystemer..

»Det her er Windows' andet forsøg på at bringe os fremtiden, og den her gang har de gjort det rigtigt,« skriver Cnet.com.

»Windows er rent faktisk brugbar igen«

Wall Street Journal mener, at brugervenligheden er længder bedre end Windows 8, som satsede hårdt på et styresystem skræddersyet til touch-screen, inden verden helt var klar til det. Windows 10 virker bare, og selvom alle nye funktioner ikke kører helt smurt endnu, er der store roser til 10eren, for som de skriver: »Windows is actually useful again.«

Og ifølge Wall Street Journal er der også gode nyheder for alle de pc-brugere, der aldrig fik skiftet fra Windows XP.

»Hvis du kunne finde ud af at bruge Windows XP i 2001, får du intet problem med at finde rundt i Windows 10,« lyder det fra det store finansmedie.

Det kan godt være, at Windows 10 er innovativt og introducerer smarte nye features. Men frem for alt fremhæver anmelderne, at Windows 10 bliver så nemt at bruge, at du helt glemmer, hvor frustreret du var over Windows 8.