Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
De sejrssikre ord kommer fra farverige Gunnar Wille, som er på scenen i Lille Vega for at uddele prisen for Årets Danske Talent til den første danske prisuddeling for pc- og konsolspil nogensinde: Danish Game Awards. Gunnar Wille er leder af animationsinstruktøruddannelsen på Den Danske Filmskole og computerspilsuddannelsen DADIU (og far til Skrumpen fra Det Ydre Rum), og han er begejstret.
Begejstringen er generelt til at tage og føle på i salen, hvor den danske spilbranche – distributører, udviklere og skribenter – er samlet. Det er første gang, den danske spilbranche fejrer sig selv med et awardshow, og det bliver gjort i en munter stemning med spilglade kendisser på scenen (fra Bjørn Lomborg til Omar Marzouk), Jesper Langkilde som nydelig vært og en storskærm, der skiftevis viser farvestrålende spilbidder og muntre facts fra den succesfulde spilbranche:
Se billederne fra prisuddelingen
”I 2011 vil spilmarkedet være dobbelt så stort som musikmarkedet”.
Aftenens vindere blev fundet via netafstemninger, hvor næsten 23.000 brugere har været inde for at stemme på deres favoritspil fra 2009. Derudover blev der uddelt fire juryudvalgte priser, heriblandt Årets Danske Talent. Dén pris blev hevet hjem af de københavnske spiludviklere Press Play for deres nyligt lancerede ”Max and the Magic Marker”.
Udover æren fik de 15.000 kr. med hjem fra Producentforeningen og benyttede takketalen til at sige, at Talentprisen bare var begyndelsen. De satsede på at være tilbage på scenen næste år – og vinde prisen for Årets Spil.
”De vandt, fordi de har lavet et charmerende og originalt spil, som ikke minder om noget andet, men også fordi de har styr på det med økonomien”, fremhæver jurymedlem Gunnar Wille efter showet.
”De har tjek på, at det her spil også skal ud i verden og sælges, og det vil vi også gerne belønne.”
Han mener, at den danske spilbranche har et enormt potentiale, men at der stadig mangler en vilje til at lave forretning:
”Vi har masser af talent, der kan få alle de gode ideer og skabe indholdet, men vi mangler stadig business-siden. Derfor er det godt med en prisuddeling som denne, der kan profilere spil på samme måde som film”, siger han.
Han suppleres af en storsmilende Annette Jacobsen, formand for Multimedieforeningen og kommerciel direktør for Nordisk Film:
”Vi har valgt at afholde Danish Game Awards, fordi vi gerne vil sætte fokus på spil som en seriøs underholdningsform”, siger hun.
”Vi har talt om det i foreningen i de sidste ti år, mens vi har set film- og musikbranchen løbe med hele opmærksomheden, men vi har ikke haft kapaciteten til at gøre det før nu”, fortæller hun, og så smiler hun endnu bredere.
”Men nu har vi gjort det, og jeg kan godt garantere, at vi er tilbage næste år. Og der er vi meget større”.
Prisen som Årets Bedste Spil blev vundet af Call of Duty: Modern Warfare 2.