Hent din pakke hos Blockbuster

GLS er klar til at bryde Post Danmark dominans på pakkepost. Den Kolding-baserede pakkedistributør har opbygget et netværk af 370 såkaldte pakkeshops, hvor forbrugerne kan både sende og hente pakker.

Netværket består af alle landets Blockbuster-forretninger, de fleste Coop-ejede butikker og en lang række mindre kæder og selvstændige tankstationer. Og i løbet af det kommende år vil GLS komme op på 512 pakkeshops i hele landet, skriver JydskeVestkysten.

- Så vil alle byboere have maksimalt halvanden kilometer til nærmeste pakkeshop, mens folk på landet højest skal køre 12 kilometer, siger marketingdirektør i GLS Keld Rørmose.

Han understreger, at GLS' store fordel i forhold til Post Danmark er, at de forretninger, der er tilknyttet netværket, har åbent til klokken 20 eller 22. Længere åbningstider er netop, hvad eksempelvis den danske internethandel gennem en årrække har efterlyst hos Post Danmark.

- Det er ikke en god kundeoplevelse at stå i kø på posthuset om lørdagen, når man kunne have fået sin pakke udleveret om tirsdagen. Så vi byder GLS hjertelig velkommen, siger direktør i Foreningen for Distance- og Internethandel, FDIH, Morten Kamper og fortsætter:

- Vores medlemmer har længe efterlyst et alternativ til Post Danmark, der med korte åbningstider og lav service har været en stor barriere for udbredelsen af e-handel.

Det er blandt andet på den baggrund, at GLS håber at kunne erobre en markedsandel på mellem fem og ti procent af pakker til private i løbet af de næste to år.

- Vores priser ligger omkring ti procent under Post Danmarks, siger Keld Rørmose og understreger, at prisen på en pakkeforsendelse udregnes efter rummål og ikke vægt.

- Det har været meget billigere at udstyre vores pakkeshops med målebånd end med vægte. Samtidig er det enklere at håndtere, siger han.

Kilde: JydskeVestkysten