Hemmelighedskræmmeri om fodboldrettigheder

I morgen er der deadline for at afgive bud på SAS Liga-rettighederne fra 2009. Ingen af de potentielle bydere ønsker at udtale sig om deres interesse i rettighederne.

»Ingen kommentarer.«

To ord, der er ofte brugt i dag, når man kontakter de potentielle bydere på SAS Liga-rettighederne fra 2009.

»Vi har kigget på udbudsmaterialet. Ellers har jeg ingen kommentarer,« siger administrerende direktør ved Modern Times Group, MTG, Jørgen Madsen.

MTG har i øjeblikket rettighederne til landets bedste fodboldrække. Den nuværende aftale gælder indtil 2009, men MTG og Divisionsforeningen forhandlede sidste vinter en fire-årig forlængelse af den aftale på plads gældende fra 2009 til 2013.

Den aftale valgte Konkurrencestyrelsen for nyligt at underkende - og dermed blev der åbnet for en udbudsrunde.

Her meldte Canal Digital og Danmarks Radio sig hurtigt på banen med et muligt samarbejde. Men mediedirektør i Danmarks Radio, Lars Grarup, vil ikke udtale sig.

»Ingen kommentarer. Vi har lige gennemført en spareplan, så vores økonomi er ikke til at byde på så dyre rettighederne,« siger Lars Grarup dog og henviser til DRs mulige samarbejdspartnere.

Ud over Canal Digital kunne en af DRs samarbejdspartnere være Danmarks Digitale TV, som ejes af norske Telenor, og som fornylig købte DRs sportsrettigheder.

»Jeg har ikke lyst til at sige noget. Jeg vil kun gentage, hvad jeg tidligere har sagt. Nemlig at vi er interesseret i de rettigheder, hvis vi kan finde en samarbejdspartner,« siger Per Bendix, bestyrelsesformand i Danmarks Digitale TV.

I morgen, torsdag, er deadline for bud på SAS Liga-rettighederne. Derefter er det op til Divisionsforeningen at finde ud af, hvem der er kommet med det bedste bud.