Hemmelighed holdt et døgn: Afgående medicinalchef går til ovenlysvinduer

Tirsdag meldte Lundbeck ud, at finansdirektøren gennem 14 år havde sagt op og fundet nyt job. Nu står det klart, at Anders Götzsches fremtid ligger hos Velux.

Lundbecks afgående CFO, Anders Götzsche. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da medicinalvirksomheden Lundbeck så sent som tirsdag offentliggjorde, at den toneangivende finansdirektør gennem 14 år, Anders Götzsche, havde sagt op og fundet en anden arbejdsgiver i Danmark, var det hemmeligt, hvor han skulle hen.

Men nu – under et døgn senere – står det klart, at Anders Götzsche i stedet skal være finansdirektør i vindueskoncernen Velux, som særligt beskæftiger sig med ovenlysvinduer.

Det fortæller Velux i en pressemeddelelse.

Her lyder det fra den administrerende direktør, David Briggs, at han er glad for at kunne byde Anders Götzsche velkommen og glæder sig til samarbejdet.

»Anders kommer med solid erfaring som CFO (finansdirektør, red.) i en anden danskbaseret global virksomhed, hvor han har været med til at drive en imponerende udvikling og modernisering af forretningen. Han har en veludviklet strategisk indgangsvinkel til forretningen og stor erfaring med opkøb og fusioner. Jeg er overbevist om, at Anders vil bidrage til at sikre Velux fortsatte vækst og udviklingen af vores forretning,« udtaler David Briggs.

Anders Götzsche selv, der tirsdag ikke ville fortælle om sit exit fra Lundbeck, fortæller i pressemeddelelsen, at Velux har et stærkt internationalt brand og et stort vækstpotentiale.

»Det er et brand og en rejse, som jeg glæder mig til at blive en del af - og hvor jeg kan se, at jeg kan bidrage med min mangeårige erfaring som CFO i en international virksomhed, der også opererer i dynamiske markeder i hele verden,« siger Anders Götzsche.

Velux omsatte i 2020 for 14,6 milliarder kroner og kom ud af året med et overskud på 903 millioner kroner.

Til sammenligning omsatte Lundbeck, som han forlader, for 17,7 milliarder kroner med et overskud på 1,6 milliarder kroner. Der er altså i grove træk tale om to nogenlunde lige store virksomheder.

Til gengæld er Velux privat ejet, mens Lundbeck er børsnoteret.

Anders Götzsche starter senest i sit nye job i juni næste år. Ved siden af sin kommende rolle i Velux er han bestyrelsesformand i møbelvirksomheden Rosborg Møbler, ligesom han sidder i bestyrelsen i shipping- og logistikkoncernen DFDS.

Tirsdag lød det i en fondsbørsmeddelelse fra Lundbeck-topchef Deborah Dunsire, at Anders Götzsche »har været instrumental i at sætte Lundbeck i den stærke position, som vi er i dag«.

»Jeg vil gerne takke Anders for alle hans bidrag gennem årene, og jeg ønsker ham al succes med denne nye mulighed,« lød det videre fra Deborah Dunsire.

Lundbeck er gået på jagt efter en ny finansdirektør. Anders Götzsche er den anden koncerndirektør på ni dage, der har sagt op hos Lundbeck. Deborah Dunsire fortalte tirsdag Børsen, at hun mener, pandemien har fået flere til at reflektere over, om de skal prøve noget nyt.