Hemmelig USA-tur i jagt på Stein Baggers penge

Pengejæger Boris Frederiksen fra kammeradvokaten forbereder en længere tur til USA i et forsøg på at koordinere den næste offensiv i jagten på Stein Baggers svindelformue.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger planlægger kuratoren sammen med en kollega fra kammeradvokaten at bruge en hel arbejdsuge i USA i slutningen af denne måned.

Første stop på deres USA-offensiv er hos et af New Yorks prominente advokatkontorer, der har sagt ja til at fungere som juridisk råd-giver for kammeradvokaten i danskernes forsøg på at få de forsvundne millioner tilbage til kreditorerne. Offensiven kommer, efter at kuratoren nu har brugt det meste af et år på at granske omkring 50.000 dokumenter, som også dagbladet Børsen og bagmandspolitiet er i besiddelse af.

Ifølge avisen peger dokumenterne i retning af, at en del af svindelformuen fra Stein Baggers leasingkarrusel er blevet forsøgt hvidvasket gennem det børsnoterede IT-selskab Getfugu. Selskabet kontrolleres af Bagger-makker Mikael Ljungmans finansielle bagmand Carl Freer.

Efter New York går turen til den amerikanske hovedstad Washington D.C., hvor et andet hold advokater og rådgivere holder til. Her skal den danske kurator efter planen mødes med rådgiverne for to britiske sagsøgere, der også forsøger at slå en klo i den formue, der er kanaliseret ud af Stein Baggers leasingkarrusel.

Advokaterne i Washington repræsenterer to af Carl Freers tidligere samarbejdspartnere.