Hemmelig revisorrapport: Over 100 mio. kr. er forsvundet i kriseramt LED-firma

Der er mere end 100 mio. kr., som revisorerne ikke kan redegøre for, fremgår det af rapporten. Det skriver Finans.dk.

ARKIVFOTO: Hesalight Fold sammen
Læs mere

Mens det kriseramte LED-firma Hesalight har lånt knap 600 mio. kr. til at finansiere fremtidig vækst, har firmaets direktør og stifter, Lars Nørholt, drænet virksomheden for kæmpesummer, skriver Finans.

Det hævder en fortrolig rapport fra revisionsfirmaet EY, der blandt andet konkluderer, at Hesalight i strid med en låneaftale har udbetalt lån og udbytter til selskabets ejet af Nørholt og hustru for 63,1 mio. kr.

Derudover er der mere end 100 mio. kr., som revisorerne ikke kan redegøre for, fremgår det af rapporten, som Finans har set.

Revisorerne fra EY har ifølge Finans' oplysninger været på besøg hos Hesalight i Roskilde ad flere omgange for at foretage en due diligence af selskabet og dets kontrakter på foranledning af dets kreditorer, efter at det tidligere i år stod klart, at lampefirmaets regnskaber var fyldt med fejl.

Kreditorerne, der blandt andre består af Pemsam, Pensiondanmark, Danske Capital og et investeringsselskab ejet af Ikea-koncernen, har lånt Hesalight knap 600 mio. kr. i form af erhvervsobligationer.

For nylig krævede kreditorerne lånet tilbagebetalt, fordi Hesalight havde brudt lånevilkårene, og da Hesalight ikke kunne betale, blev selskabet begæret konkurs i denne uge.Fredag morgen blev konkursen afværget til fordel for en såkaldt rekonstruktion, der giver mere tid til at forsøge at finde en redning.