Helmer: ComX-redning har kostet 180 mio. kr.

Fusion. ComX er i fin form, lyder meldingen fra medejeren Finn Helmer, der har brugt mange ressourcer og penge på at vende udviklingen i forretningen.

Bredbåndsvirksomheden ComX, der er på vej til at blive fusioneret med Comendo, var på fallittens rand i 2005, da superiværksætteren Finn Helmer trådte til som medinvestor og aktiv redningsmand. Medejer Jesper Jørgensen og Finn Helmer indsatte tidligere Idata-direktør Nils Overgaard som direktør i ComX, og indledte straks en omfattende redningsaktion.

Oprindeligt indskød makkerparret Jesper Jørgensen og Finn Helmer 44 mio. kr. i ComX, men det viste sig at være langt fra nok til at bringe den nødlidende bredbåndsvirksomhed på fode igen.

- Efter ni måneder var selskabet stadig på falittens rand, og ComX tabte mellem seks og otte millioner kroner om måneden før renter og afskrivninger, siger Finn Helmer Til ErhvervsBladet og fortsætter: - Opgaven var større end forventet, og jeg indsatte i november sidste år mig selv som adm. direktør. Nu er der ryddet op. Teknikken virker og økonomien er sund.

Ifølge Finn Helmer er det månedlige underskud fra november sidste år reduceret til en tiendedel. - Vi er blevet en interessant forretning for andre, og det vidner fusionen med Comendo også om, siger ComX-direktøren, der blev landskendt i Danmark i år 2000, da han var med til atsælge danske Giga til Intel for 10 mia. kr.

Jesper Jørgensen og Finn Helmer har i alt skudt 180 mio. kr. ind ComX, oplyser Finn Helmer: - Jeg skal nok få pengene igen. Måske ikke i år, men så inden for de næste tre til fire år, fortsætter han.

Der er endnu ikke gennemført en due dilligence på fusionen mellem Comendo og ComX, så den endelige pris er endnu ikke fastlagt.

Finn Helmer oplyser, at han ikke har planer om at folade Comx, og betalingen for selskabet bliver afregnet i Comendo-aktier.

- Der kan opnås store synergier mellem Comendo og ComX. Vi har blandt andet et fibernet som Comendo kan bruge til ip-telefoni.

Comendo købte tidligere på året ip-selskabet Telsome.

- Derudover råder vi over et stort server center som vi slet ikke udnytter optimalt.

Finn Helmer oplyser, at ComX har 27.500 betalende kunder.