Hellerup Finans vil stadig børsnoteres

Stifter og stor­aktionær Torben Jensen tager på selskabets hjemme­side til genmæle over for kritik og lægger skylden for den seneste tids pressedækning på finansfolkene Peter Forchhammer og Aldo Petersen.

Torben Jensen går nu til modangreb via Hellerup Finans’ hjemmeside. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oven på en uge med massiv kritik af Hellerup Finans erklærer investeringsselskabet sig fortsat som børskandidat. Storaktionær og administrerende direktør Torben Jensen strutter af selvtillid og vil »demokratisere« investeringer, som hidtil har været forbeholdt kapitalfonde.

»Vi forventer at notere Hellerup Finans Holding på Københavns Fondsbørs inden udgangen af 2016. Vi ønsker ikke at rejse ny kapital – men vi gør det for at blive en endnu mere åben og transparent virksomhed og for at styrke vores internationalisering,« skriver han i en redegørelse på selskabets hjemmeside.

Her fortæller han også, at Hellerup Finans åbner kontorer i Stockholm og Oslo inden udgangen af juni 2016 og arbejder henimod at børsnotere flere investeringsprodukter.

Torben Jensen giver blandt andet to tidligere samarbejdspartnere skylden for rækken af kritiske artikler i erhvervspressen:

»Hellerup Finans har på det seneste afvist nogle kulørte erhvervsfolk – bl.a. Peter Forch­hammer og Aldo Petersen – som vi ikke ønsker at samarbejde med fremover. Det har betydet, at de har taget kontakt til medierne, fremsat kritik og kommet med spekulationer,« skriver Torben Jensen.

Peter Forchhammer har anlagt sag mod Hellerup Finans for at afbryde samarbejdet med ham – og ifølge Forchhammer uden at betale ham en række lovede honorarer. Aldo Petersen er storaktionær og bestyrelsesformand i det børsnoterede greentek-selskab Liqtech, og han frygter, at Liqtechs tidligere ledelse, som står bag Hellerup Finans’ porteføljeselskab, Cembrane, misbruger Liqtechs patenter og know-how. I begge tilfælde har Hellerup Finans afvist anklagerne.

Hellerup Finans oplyser, at selskabet i dag har ca. 400 aktionærer, herunder Torben Jensen, der ejer ca. 35 pct. Selskabet er vokset fra ti medarbejdere i 2012 til i dag direkte og indirekte via datter-/porteføljeselskaber at beskæftige mere end 230 medarbejdere.

I redegørelsen fremhæver Torben Jensen endvidere, at Forvaltningsselskabet Hellerup Finans er underlagt Finanstilsynet, og at alle rådgivere er certificerede af Finanssektorens Uddannelses­center:

»Det sikrer en høj grad af investor­beskyttelse,« skriver han.