Hellerup Finans stævnet af finansmand

Det fremadstormende investeringsselskab Hellerup Finans, der blandt andet er storaktionær og storsponsor i Lyngby Boldklub, er blevet stævnet af finansmanden Peter Forchhammer.

Hellerup Finans med finansmanden Torben Jensen som frontfigur er blevet stævnet af en anden finansmand, Peter Forchhammer, som hævder at have 1,2 millioner kroner til gode som betaling for, at han har arbejdet med at finde investeringsobjekter til Helle­rup Finans. Foto: Erik Refner
Læs mere
Fold sammen

Med en omfattende annoncekampagne, et opsigtsvækkende overtagelsesforsøg af børsnoterede Viborg Håndboldklub og som stor­aktionær og storsponsor i Lyngby Boldklub har Hellerup Finans markeret sig som en fremadstormende finanskoncern med store ambitioner.

Nu er Hellerup Finans og frontfiguren Torben Jensen, der kontrollerer selskabet, røget i slagsmål med finansmanden Peter Forchhammer i forbindelse med de mange nye investeringer, som selskabet er en del af.

Ifølge Peter Forchhammer var han blevet hyret til at hjælpe Hellerup Finans med at finde nye investeringer.

»De spurgte, om jeg ville hjælpe dem med at skaffe interessante selskaber, som de kunne investere i. Jeg har haft cirka 100 møder med ti forskellige selskaber over to år,« siger Peter Forchhammer.

Han var op til finanskrisen kendt som multiiværksætter og næsten-milliardær, men gik konkurs i efteråret 2008. Siden har han arbejdet med at sparke gang i en række nye selskaber. Ifølge Forchhammer skaffede han kontakt til en række forskellige selskaber, som kunne være oplagte investeringsobjekter for Hellerup Finans, der har adresse i Tuborg Havn lige over for Saxo Bank.

Forchhammer skabte blandt andet kontakt til telemarketingfirmaet Ivocall, net-security-firmaet Bitraider og online-rejse­bureauet Flex-Rejser. Men undervejs i forløbet blev Hellerup Finans og Peter Forchhammer uenige, og han blev opsagt.

»Jeg har stævnet dem for 1,2 millioner kroner. De har brudt en aftale med mig. Jeg blev oprindeligt stillet i udsigt, at jeg både kunne få introduktions-fee, management-fee og exit-fee, men det løber Hellerup Finans fra ved at opsige mig midt i forløbet. Jeg har arbejdet for dem i lidt over to år, indtil de opsagde mig i foråret 2015,« siger Peter Forchhammer.

Hellerup Finans er kontrolleret af endnu en finansmand, Torben Jensen, og han bekræfter, at der er et slagsmål med Peter Forchhammer.

»Jeg kan bekræfte, at Peter Forchhammer har stævnet os for cirka en million kroner. Vi er uenige med ham, da der intet hold er i hans krav, og vi ser frem til, at sagen bliver afgjort i retten,« siger Torben Jensen, der har titel af administrerende direktør i Hellerup Finans.

Hellerup Finans har i år især gjort sig bemærket ved overtagelsen af en tredjedel af aktierne i den børsnoterede Viborg Håndboldklub. Her var Torben Jensens plan oprindeligt at bruge selskabet som base for en større sportskoncern, men lokale kræfter købte håndboldklubben ud, og tilbage var kun en tom børsskal.

Den har Hellerup Finans omdøbt til Hellerup Consulting Group, som skal være et børsnoteret konsulenthus. Indtil videre har Hellerup Finans dog ikke haft held til at købe de resterende aktionærer ud.

I løbet af sommeren har Hellerup Finans endvidere stået bag en række aktiesalg i forskellige selskaber.

Det drejer sig om Cembrane, der fremstiller membraner til rensning af vand, om Injecto, der har udviklet en selvopfyldelig engangssprøjte, samt ejendomsmæglerplatformen Just-Sold og Rovsing Group, der består af kursusaktiviteter med projektledelse og betalingsløsningsfirmaet Esignatur.

Torben Jensen er den altdominerende hovedperson i Hellerup Finans. Han begyndte sin karriere i ejendoms­branchen i samarbejde med den fynske ejendoms­matador Borris Nielsen.

Senere etablerede han blandt andet virksomheden Nanocover på grundlag af rettigheder til Nanocover-produkterne, som på et tidspunkt opnåede en markedsværdi på minibørsen First North på 400 millioner kroner. Torben Jensen solgte i 2007 sin aktiepost i Nanocover, der efter en række skandalesager endte med at blive tvunget af minibørsen.

I dag er Torben Jensen privat god for en mindre formue, selv om en fejlslagen satsning på Hellerup Kunsthandel for nogle år siden åd af pengetanken.

Hellerup Finans har gennem en årrække investeret i ejendomme, virksomheder og solcelleanlæg på vegne af investorer, som typisk har lagt mellem 200.000 kroner og fem millioner kroner i selskabet. Solcellerne er dog nu under udfasning på grund af ændrede støtte­ordninger i Europa.