Hellerup Finans: Kritiske historier gør os kendte

Det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans med finansmanden Torben Jensen i spidsen kalder kritiske historier for "due diligence udført af pressen."

Foto: Thomas Lekfeldt. Det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans karakteriserer kritiske artikler som »due diligence udført af pressen«.
Læs mere
Fold sammen

Den seneste uge har der været blæst om investeringsselskabet Hellerup Finans med en række historier om selskabet i blandt andet Berlingske.

Senest er det kommet frem, at revisionsfirmaet BDO føler sig misbrugt af Hellerup Finans.

Hellerup Finans' altdominerende hovedperson, finansmanden Torben Jensen, har af flere omgange afvist at stille op til interview med Berlingske. I en række mails og i skrivelser på Hellerup Finans' hjemmesiden forholder firmaet sig dog til kritikken.

Hellerup Finans forventer fortsat at skulle børsnoteres næste år og ser de kritiske historier i Berlingske og i Jyllands-Posten som en gennemgang af selskabet forud for en børsnotering, en såkaldt »due dilligence«:

»Den aktuelle mediedækning afdækker alle forhold omkring Hellerup Finans og vi betragter det som endnu en due diligence der udføres – denne gang bare af pressen,« lyder det i den nye meddelelse fra Hellerup Finans.

Investeringsselskabet hæfter sig samtidig ved, at de mange artikler gør firmaet mere kendt:

»Vi mener, at den proces vi oplever lige nu vil give vores nuværende og kommende aktionærer et solidt grundlag at træffe en beslutninger om køb og salg af vores aktier ud fra og vi vil fremadrettet kunne bruge den massive pressedækning konstruktivt da vores kendskabsgrad er markant steget – det er det positive element i en ellers unuanceret mediedækning,« fremgår det af meddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det videre, at Hellerup Finans finder en række historier om selskabet for fejlagtige. Dog uden at konkretisere nærmere:

»Vi havde gerne undværet den omtale, som skaber et billede af at vi foretager os noget forkert. Vi beklager overfor alle, at vi er endt som centrum af en unuanceret mediedækning. Kritikken er i de fleste tilfælde fejlagtig og vi kan tilbagevise de påstande, som eksperter og medier fremsætter.«