Hellerup Finans: Kritiske historier gør os kendte

Det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans med finansmanden Torben Jensen i spidsen kalder kritiske historier for »due diligence udført af pressen«.

Torben Jensen, Hellerup Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste uge har der været blæst om investeringsselskabet Hellerup Finans med en række historier om selskabet i blandt andet Berlingske. Senest er det kommet frem, at revisionsfirmaet BDO føler sig misbrugt af Hellerup Finans.

Hellerup Finans’ altdominerende hovedperson, finansmanden Torben Jensen, har ad flere omgange afvist at stille op til interview med Berlingske. I en række mails og i skrivelser på Hellerup Finans’ hjemmeside forholder firmaet sig dog til kritikken.

Hellerup Finans forventer fortsat at skulle børsnoteres næste år og ser de kritiske historier i Berlingske og i Jyllands-Posten som en gennemgang af selskabet forud for en børsnotering, en såkaldt »due diligence«:

»Den aktuelle mediedækning afdækker alle forhold omkring Hellerup Finans, og vi betragter det som endnu en due diligence, der udføres – denne gang bare af pressen,« lyder det i den nye meddelelse fra Hellerup Finans.

Investeringsselskabet hæfter sig samtidig ved, at de mange artikler gør firmaet mere kendt:

»Vi mener, at den proces, vi oplever lige nu, vil give vores nuværende og kommende aktionærer et solidt grundlag at træffe beslutninger om køb og salg af vores aktier ud fra, og vi vil fremadrettet kunne bruge den massive pressedækning konstruktivt, da vores kendskabsgrad er markant steget – det er det positive element i en ellers unuanceret medie­dækning,« fremgår det af meddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det videre, at Hellerup Finans finder en række historier om selskabet fejlagtige. Dog uden at konkretisere nærmere:

»Vi havde gerne undværet den omtale, som skaber et billede af, at vi foretager os noget forkert. Vi beklager over for alle, at vi er endt som centrum af en unuanceret medie­dækning. Kritikken er i de fleste tilfælde fejlagtig, og vi kan tilbagevise de påstande, som eksperter og medier fremsætter.«